Поліція підозрює в крадіжках з бюджету нардепа часів Януковича і його сина

 

Правоохоронці підозрюють колишнього народного депутата та його сина – екс-голову правління державного підприємства – в організації схеми розкрадання і привласнення бюджетних грошей. Про це повідомила прес-служба Національної поліції.
Імен підозрюваних правоохоронці не назвали.

Згідно з інформацією, протягом 2013-2014 років підозрювані уклали низку фіктивних договорів на придбання сільгосптехніки та передачу її у лізинг підконтрольним їм товариствам.

Перераховані “своїм” підприємствам на підставі безтоварних угод бюджетні кошти в подальшому переводилися на рахунки конвертаційного центру, де перетворювалися на готівку і привласнювалися.

“З метою приховування слідів злочинної діяльності, здійснювалося документальне оформлення фіктивної передачі вказаного обладнання. Натомість сільгосптехніка не поставлялася та не передавалася у фінансовий лізинг підприємствам”, – зазначили у відомстві.

Наразі один з районних судів міста Києва має розглянути подання про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

“Родинному “дуету” зловмисників за розкрадання та привласнення понад 100 мільйонів гривень бюджетних коштів загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна”, – повідомили у поліції.

Нагадаємо, в 2013 році та на початку 2014-го при владі в Україні перебував уряд Партії регіонів.

Читайте також:
Глава Нацполіції пояснила, чому зросла статистика злочинів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна