Путін дав “Героя РФ” коригувальнику, якого в Сирії знищила російська авіація

 

Президент Путін присвоїв звання “Герой Росії” загиблому в Сирії військовому Олександрові Прохоренку. Про це інформує Російська служба ВВС.

“За мужність і героїзм, проявлені при виконанні військового обов’язку, присвоїти звання Героя Російської Федерації старшому лейтенанту Прохоренкові Олександру Олександровичу (посмертно)”, – йдеться в указі, опублікованому на сайті Кремля.

Раніше про загибель російського спецназівця в районі населеного пункту Тадмор неподалік від Пальміри повідомляли світові ЗМІ, однак його ім’я не називалося.

“Вивели війська”:
у Сирії загинув російський спецназівець

За інформацією російського МО, офіцер займався наведенням авіації на об’єкти “Ісламської держави”.
Прохоренко буцімто коригував вогонь протягом тижня, але зрештою його помітили й оточили бойовики, після чого старлей викликав вогонь на себе і загинув внаслідок авіаудару з боку своїх.

Про застосування в Сирії російського спецназу стало відомо 23 березня. Командувач російськими силами генерал-полковник Олександр Дворніков заявив, що спецназівці займаються розвідкою і наведенням літаків на об’єкти.

Нагадаємо, Росія почала військово-повітряну операцію в Сирії 30 вересня 2015 року. США, Британія та інші країни НАТО заявляють, що основною ціллю російських військових є не терористи, а помірна опозиція до президента Башара Асада. Правозахисні організації також звинувачували Москву в загибелі мирних жителів і руйнуванні цивільної інфраструктури.

14 березня Путін дав наказ про виведення переважної частини військ РФ із Сирії, однак американська розвідка заявила, що росіяни натомість ще більше розширюють свою військову інфраструктуру в САР.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна