З боку “сепарів” – найбільша кількість обстрілів цього року, в нас 6 поранених

 

Протягом минулої доби, 9 квітня, противник наростив інтенсивність вогневого впливу на підрозділи сил АТО. Зафіксовано 91 обстріл позицій Збройних сил України, з яких 47 – на Донецькому та 22 – на Маріупольському напрямках, повідомив прес-центр ГУР МО.

Таким чином, доводиться говорити про найбільшу кількість обстрілів з боку незаконних збройних формувань з початку 2016 року. Досі залишався “рекордом” показник 23 лютого, коли було зафіксовано 84 обстріли. Останніми днями ескалація тривала, зокрема 8 квітня нарахували 73 обстріли.

За добу 9 квітня загиблих в АТО з українського боку немає, шестеро військовослужбовців отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань антитерористичної операції Олександр Мотузяник.

“Зокрема, четверо військовослужбовців отримали поранення в результаті ворожих обстрілів під Авдіївкою, ще двоє – у результаті вибуху вантажівки на фугасі під Новгородським”, – уточнив полковник Мотузяник.

За підрахунками штабу АТО, по промзоні Авдіївки 11 разів завдавалися вогневі удари зі зброї калібрів 120 та 82-міліметри одночасно з трьох напрямків, а саме
Мінерального, Ясинуватої та Яковлівки.

По українських захисниках Широкиного бойовики цілили 12 разів зі сторони Саханки.

Також вогневих ударів з мінометів було завдано у напрямку опорних пунктів ЗС України в районах Новотроїцького, Талаківки і Павлополя.

Танки незаконні збройні формування застосували у районі оборонних позицій Луганського, де по наших підрозділах здійснено 15 пострілів із калібру 125 мм.

Близько 13:00 учора в районі селища Зайцеве під обстріл бойовиків НЗФ потрапив патруль СММ ОБСЄ. Міна лягла за 100-200 метрів від представників місії, також групу зі спостерігачами обстріляли зі стрілецької зброї.

“Цей підступний обстріл представників міжнародної наглядової місії є не чим іншим, як черговою спробою бойовиків залякати спостерігачів СММ ОБСЄ та змусити їх відмовитися від запропонованої українською стороною СЦКК практики «дзеркального патрулювання» в тих районах зони АТО, де відбувається найбільше загострення ситуації”, – зазначили у штабі АТО.

“Зухвалий цинізм цього обстрілу бойовиків полягає в тому, що саме вчора 9 квітня до української сторони Спільного центру надійшов лист від російської сторони СЦКК, в якому повідомляється, що так зване керівництво ОРДО гарантує дотримання режиму припинення вогню і організацію безперешкодного та безпечного доступу патрулів СММ ОБСЄ до місць візуального і акустичного спостереження в районі Зайцевого”, – додала прес-служба штабу.

Унаслідок обстрілу бойовиками житлового кварталу Мар’їнки після 22:00 на вул. Миру постраждав місцевий мешканець. Як повідомили у прес-службі обласного управління Нацполіції, “господар приватного будинку 1956 року народження намагався сховатися у підвалі, коли поруч з ним вибухнув снаряд. З осколковим пораненням ноги чоловік був доставлений до лікарні м. Курахове”.

Окрім того, в Авдіївці пошкоджено будинок по вул. Лермонтова, жертв немає.

У штабі АТО зауважують, що більше половини випадків порушення режиму тиші 9 квітня бойовиками було здійснено в період з 17-ї до 24-ї години, коли спостерігачів ОБСЄ не булопоблизу лінії розмежування.

Незважаючи на натиск ворога, підрозділи сил АТО продовжують контролювати ситуацію. За вказаний період вони змушені були 17 разів відкривати вогонь у відповідь”, – зазначено у зведенні прес-служби штабу АТО.

Читайте також:
http://novynarnia.com/2016/04/09/vesela-brigada-bushuyeva-armiyi-lnr-vtopleni-btri-vkladeni-bmp-zbiti-bpla-strilyanina-v-kabakah/

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна