Вулицю Лумумби в Києві мають перейменувати на честь кіборга з ДАП, якого в полоні застрілив Моторола

 

Народний депутат Андрій Тетерук звернувся до мера Києва Віталія Кличка з пропозицією перейменувати вулицю Патріса Лумумби в центрі столиці на честь “кіборга”, військовослужбовця 90-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади Ігоря Брановицького. Про це колишній лідер фракції “Народний фронт” написав на своїй сторінці в соцмережі.

“Ігор Брановицький, Народний герой України, нагороджений орденом Мужності ІІІ ступеня, нагрудним знаком “За оборону Донецького аеропорту”, загинув, захищаючи своїх поранених побратимів в аеропорту. І коли терорист з прізвиськом “Моторола” шукав, хто з них був кулеметником, Ігор, рятуючи від розправи друзів, назвався кулеметником і був одразу застрілений терористом.
Я підписав звернення до мера Києва Віталія Кличка з пропозицією перейменувати вулицю П. Лумумби на честь Ігора Брановицького
“, – написав Тетерук.

Друзі, звертаю Вашу увагу на важливе питання і прошу репосту. Мова йде про вшанування пам'яті наших українських воїнів, …

Опубліковано Aндреєм Tетеруком 8 квітня 2016 р.

 

Ігор Брановицький

Ігор Брановицький

“Мова йде про вшанування пам’яті наших українських воїнів, які ціною свого життя боронили цілісність і майбутнє України в неоголошеній Росією війні. Наш обов’язок – пам’ятати їх подвиг і виховувати молоді покоління так, аби не вчити гіркі уроки знову”, – зазначив Тетерук, який до приходу в парламент був командиром добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Миротворець” ГУ МВС України в Київській області.

Відомо, що Ігор Брановицький жив на вулиці Патріса Лумумби в Печерському районі Києва.

Ігор Брановицький потрапив у полон 19 січня 2015 року, коли бойовики “ДНР” та російські окупаційні війська після довгих боїв захопили залишки нового терміналу Донецького аеропорту.

Киянина видно на відеозаписах, зроблених бойовиками і російськими ЗМІ, після захоплення “кіборгів” у полон. На відео він вдягнений у синю куртку.

В інтерв’ю ВВС боєць 80-ї бригади Юрій Сова, який потрапив у полон бойовиків після підриву нового терміналу ДАП у січні 2015 року, розповів, що був очевидцем вбивства Брановицького.

Кіборги Ігор Брановицький

“Спочатку били, а після цього був допит… Ігорю дісталося найбільше, тому що він зізнався, що кулеметник. Йому зламали багато кісток. Прийшов медик, перебинтував його і викликали швидку.
Тоді зайшов Моторола. Подивився на нас всіх, ми вже сиділи біля стіни. А Ігор лежав за два-три метри від мене. Моторола підійшов, запитав: “Що за тіло?” Йому сказали, що викликали “швидку”. Тоді він ще подивився, сказав, “щоб не мучився, бо не доживе до лікарні”, дістав ТТ і пустив йому дві кулі в голову”.

Приблизно так само страту українського кулеметника з ДАП описує журналіст Сергій Лойко в книжці “Аеропорт”.

Читайте також:
Роковини “кіборгів”. У музеї WW2 триває виставка “Аеропорт… Пекельна смуга”

Україна вшановує “кіборгів” ДАП. Президент роздав нагороди. А “правосеків” забув?

У Києві з’явиться проспект Бандери – замість Московського

В’ятрович ініціює зустріч із Кличком, аби той не саботував декомунізацію в Києві

УІНП: Пам’ятник Щорсу в Києві однозначно слід демонтувати, що б там не казав Кличко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.