Мін’юст подав список посад у прокуратурах, що підпадають під люстрацію. Валендюк і Стоянов – “в ділі”

 

Міністерство юстиції України оприлюднило список із 357 люстраційних посад в органах прокуратури, а також список осіб, які займали дані посади та підпадають під закон про люстрацію. Дані опубліковано на спеціальному сайті Мін’юсту “Очищення влади в Україні”.

“Міністерством юстиції проведено перевірку реалізації органами прокуратури України Закону “Про очищення влади”, відповідно до критеріїв очищення влади визначених частиною першою та пунктами 1–8 частини другої ст.3 Закону “Про очищення влади”, з переліком осіб, які у період з 22.02.2010 по 25.02.2014 обіймали такі посади із зазначенням дати призначення та звільнення кожної особи у люстраційний період. Зазначений перелік складено на підставі документів, наданих Генеральною прокуратурою України”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомила  директор департаменту Мін’юсту з питань люстрації Тетяна Козаченко, у прокуратурі виявлено 357 люстраційних посад. Їх за чотири роки обіймали 486 осіб, 402 особи підпадають під критерії закону (за посадами), що є підставою застосування до них заборони (люстрації), передає “Інтерфакс-Україна“.

“Це лише 2% осіб від штату прокуратури. Але саме ці 2% були головними у забезпеченні рішень/діяльності прокуратури“, – зазначила Козаченко.

“До речі, в.о. прокурора Києва Олег Валендюк, прокурор Одеської області Микола Стоянов в реєстрі є”, – додала директор департаменту МЮ з питань люстрації.

При цьому речник Генпрокуратури Владислав Куценко в ефірі каналу “112 Україна” заявив, що “Козаченко як держслужбовець мала б бути неупередженою”.
За його словами, йдеться лише про “посади, а не про прокурорів, які їх обіймають”, і біля Валендюка Козаченко мала б вказати в дужках, що він виграв суди з цього приводу й не підпадає під люстрацію.

Читайте також:
Казус Мамки. Не атестований у нову поліцію замначальника ГСУ поновився через суд

Конституційний Суд може скасувати закон про люстрацію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.