Суд виправдав колегу, який позбавляв прав автомайданівців

 

Суддю Владислава Лисенка, який у січні 2014 року своїми рішеннями позбавляв водійських прав активістів Автомайдану, сьогодні, 8 квітня, виправдав Святошинський суд Києва. Про це повідомив у своєму “Фейсбуці” адвокат автомайданівців Роман Маселко.

“Святошинський суд (Дячук) вказав, що прокуратура Києва та області не довела умисел судді Лисенко, а також допустила цілий ряд процесуальних порушень. У даному випадку – я повністю погоджуюсь. Це повний провал прокуратури і цей вирок повинен стати підставою для серйозного розслідування та покарання винних”, – наголосив Маселко.

Він також запев, що суддя Лисенко “не вийде сухим із води”, бо ця справа – лише один з епізодів.

Як я і прогнозував сьогодні суддю Лисенко, який незаконно позбавляв прав автомайданівців повністю виправдано.Святошинс…

Опубліковано Roman Maselko 8 квітня 2016 р.

В ефірі телеканалу “112 Україна” Маселко зазначив, що ця справа в певному сенсі унікальна.

“Коли я захищав автомайданівця 2 роки тому й доводив, що документи сфальсифіковані, а самого водія там не було, суддя все одно виніс рішення про позбавлення прав на 6 місяців.
Але після засідання він сам мене покликав і вибачився, сказав, що іншого рішення ухвалити не може, бо в такому разі йому підкинуть гроші й посадять. Я переконував його винести законне рішення, він обіцяв подумати, оговорити це рішення з головою суду, але через 2 дні ми отримали це рішення”, – розповів адвокат.

Маселко також не виключив, що такими самими будуть рішення суду й в інших справах антимайданівців. “Така ймовірність є, але ми зробимо все, щоб вони були такими, якими мають бути”, – запевнив він.

Суддю Владислава Лисенка звинувачували в тому, що 29 січня 2014 року він виніс незаконне рішення і на шість місяців позбавив водійських прав активіста Автомайдану, який нібито брав участь в автопробігу у Межигір’ї. Згодом активіст довів, що участі в тому автопробігу не брав.

Читайте також:
Єдиний підозрюваний у справі видачі зброї “тітушкам” для розгону Майдану може втекти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна