СБУ показала збитий під Авдіївкою безпілотник ЗС Росії

 

Співробітники Служби безпеки України під час спецоперації збили в районі Авдіївки російський безпілотник – багатоцільовий безпілотний літальний апарат російського виробництва “Орлан-10”.

Безпілотник надійшов на озброєння збройних сил РФ у 2010 році.

“За оперативними даними, росіяни не довіряють таку техніку незаконним збройним угрупованням на території Донбасу, вона використовується виключно російськими військовими”, – зазначає прес-центр СБУ.

Із безпілотником, який зберігся майже неушкодженим, працюють технічні фахівці Служби безпеки України.

СБ України спільно з військовою прокуратурою задокументовано факт збиття безпілотника і додано до доказів російської агресії у рамках відповідного кримінального провадження.

Читайте також:
Командир “Десни”: ворог уже тут. Із безпілотниками на Чернігівщині борються зенітки

Генштаб вдруге за два дні повідомляє про тилову диверсію з безпілотниками

Для довідки. Багатоцільовий БПЛА “Орлан-10” (розробник – ТОВ “Спеціальний технологічний центр”. м. Санкт-Петербург, РФ).
Максимальна швидкість – 150 км/год. Максимальна дальність застосування комплексу – до 120 км від наземної станції керування (до 600 км в автономному режимі). Максимальна висота польоту – до 5000 м.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна