Після української ковбаси окупанти Криму нищать санкційні фрукти з Європи

В окупованому Росією Криму знищили дві тонни санкційних овочів і фруктів, вилучених силовиками на сімферопольському оптовому ринку “Кримський Привоз”.
Про це повідомили у прес-службі підконтрольної Москві прокуратури півострова, очолюваної сумновідомою Наталією Поклонською.

“Встановлено, що на ринку реалізовували продукцію, яка, згідно з відповідними указами президента Російської Федерації, заборонена до ввезення, оскільки країнами її походження є країни Європи і Туреччина. Загалом виявили майже 2 тонни санкційних овочів і фруктів, які були вилучені і того ж дня утилізовані”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією відомства, перевірці підлягало “дотримання законодавства при реалізації сільськогосподарської продукції та міграційного законодавства”.

“Матеріали щодо семи підприємців, які торгували забороненою продукцією, спрямовані в управління Росспоживнагляду для притягнення до адміністративної відповідальності… Крім того, щодо восьми осіб складено адміністративні матеріали за порушення міграційного законодавства”, – зазначили у відомстві.

Напередодні кримський адвокат Жан Запрута повідомив, що на ринках у Сімферополі вранці 6 квітня російські силовики влаштували тотальну перевірку документів, після чого провели низку затримань. Адвокат вказав на перевищення посадових повноважень силовиками і зажадав правової оцінки.

Також варто нагадати, що 28 березня в Джанкої окупаційна митниця Криму знищила “шляхом спалення” 250 кг ковбасних виробів українського виробництва, заборонених до ввезення в Україну. Про це повідомляла прес-служба “митного відомства” півострова.
У відомстві зазначили, що йдеться про продукцію, яку намагалися ввезти до Криму 15 січня ц.р.

Обмежувальні заходи на імпорт продуктів харчування і сільськогосподарської продукції Росія запровадила щодо країн, які впровадили раніше санкції проти Москви через окупацію нею українського Криму та агресію на сході України.
З 6 серпня 2015 року виявлені нелегальні продукти, відповідно до указу президента Росії Володимира Путіна, почали знищувати, а не повертати постачальникам, як раніше.

Читайте також:
Окупанти перестали пускати в Крим авто з українськими номерами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна