Вірменія й Азербайджан оприлюднили свої бойові втрати

 

За чотири дні протистояння в Нагірному Карабасі армія невизнаної республіки (фактично – армія Вірменії) втратила 29 осіб убитими і 101 – пораненими. Такі цифри озвучив начальник оперативного відділу штабу сепаратистського утворення Віктор Арстамян.

Він додав, що також загинули п’ятеро цивільних осіб і шестеро добровольців; 26 людей вважаються зниклими без вісти.
За час боїв знищено 14 танків Нагірного Карабаху.

У свою чергу, керівник прес-служби азербайджанського міністерства оборони Вагіф Даргяхли повідомив, що за час бойових дій на лінії зіткнення в Карабасі збройні сили країни втратили вбитими 31 військовослужбовця.

Говорячи про втрати бойової техніки, він зазначив, що з початку військових дій азербайджанські війська втратили лише один танк і один вертоліт.
“Вірменська сторона стверджує про нібито знищені 24 танки ЗС Азербайджану. Це дезінформація”, – цитує Даргяхли “Інтерфакс”.

Нагадаємо, різке загострення ситуації в Нагірному Карабасі сталося в ніч на суботу, 2 квітня. Сторони конфлікту звинувачують один одного в обстрілах по всій лінії фронту. Азербайджанська армія зайняла деякі панівні висоти й населені пункти на окупованій вірменами території азербайджанського Нагірного Карабаху.
4 квітня ввечері міністр оборони Азербайджану дав вказівку всім видам ЗС, включаючи ракетно-артилерійські війська, бути готовими завдати ударів по місту Ханкенді (вірм. Степанакерт), яке де-факто є столицею самопроголошеного Нагірного Карабаху.
Як зазначали в міноборони АР, збройні сили Вірменії, які зазнали втрат уздовж лінії фронту, почали мститися за свої невдачі, обстрілюючи населені пункти Азербайджану, розташовані поблизу лінії зіткнення військ, а також завдаючи шкоди цивільному населенню.
Прем’єр Вірменії заявив про нанесення силами країни істотних втрат азербайджанській стороні, а міністерство оборони Азербайджану оприлюднило відео знищення командного пункту вірменської армії.
5 квітня сторони повідомили про досягнення домовленостей про перемир’я, яке почалося о 12:00 за місцевим часом.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна