В Одесі затримали терориста-палія, який підготував нові вибухи

Одеський терорист з "ЛНР" та його новий вибуховий пристрій

Одеський терорист з “ЛНР” та його новий вибуховий пристрій

В Одесі затримали виконавця двох терактів, скоєних у місті в квітні 2014 року. Операцію проводили спільно з прокуратурою, повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

“Правоохоронцями встановлено, що затриманий одесит брав безпосередню участь у підпалюванні приміщення супермаркету та офісу однієї з українських партій, які були розташовані у багатоквартирних будинках”, – сказано у повідомленні.

Після здійснення терактів чоловік переховувався в так званій “ЛНР”, повідомили в СБ України. Його затримали відразу після повернення в Одесу.

“Під час обшуків за його місцем проживання правоохоронці вилучили два саморобні вибухові пристрої, начинені вражаючими елементами – гвинтами та гайками”, – йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України (“терористичний акт”, карається позбавленням волі на строк щонайменше від 5 до 10 років).

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення об’єктів, намічених бойовиками для здійснення нових терористичних актів.

Читайте також:
Помічникові терористів, які підірвали СБУ в Одесі, суд дав 4,5 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна