Порошенко посилив експертами переговорні групи в Мінську

 

Президент Петро Порошенко посилює експертами представництво України на переговорах у Мінську щодо Донбасу. До політичної підгрупи долучилася Ольга Айвазовська, голова правління “Громадянської мережі “Опора”, а до гуманітарної групи долучається голова Державного агентства з питань відновлення Донбасу.
Про це в коментарі Новинарні повідомила Ірина Геращенко, уповноважена президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі та член гуманітарної підгрупи на мінських переговорах.

На запитання, чи є підстави говорити про ротації або поповнення вона в тристоронній групі з українського боку, Ірина Геращенко відповіла: “Президент просто звернувся до Ольги Айвазовської з проханням доєднатися. Учасники групи ті самі, їх склад не розширювався. Поки що Ольга просто доєдналася, я так розумію, як експерт”.

“До певних груп доєднуються експерти. Зокрема, Вадим Черниш, голова агенції з відбудови Донбасу, доєднується до роботи гуманітарної чи економічноі підгрупи – бо це сприяє обговоренню певних питань”, – зазначила Геращенко.

Вона уточнила, що в політичній підгрупі участь у переговорах в Мінську з боку України тепер беруть три особи – Роман Безсмертний, Володимир Горбулін “плюс тепер Айвазовська”.

Нагадаємо, сьогодні, 6 квітня, політична підгрупа в Мінську продовжить обговорення модальності місцевих виборів в окупованих районах Донбасу, а також умови амністії для учасників незаконних збройних формувань.

Як повідомляла “Новинарня”, голова правління “Громадянської мережі “Опора”, що спеціалізується на моніторингу виборчих процесів, так описала своє завдання на переговорах у Мінську: “щоб у разі, якщо вибори в окупованих районах Донбасу відбудуться, їх відповідність стандартам була якнайвищою”.

Читайте також:
Голова “Опори” в Мінську готує правила виборів на Донбасі

Уперше долучившись до переговорів Тристоронньої контактної групи, Ольга Айвазовська зробила висновок, що “інформаційні потоки та реальність навколо Мінська дещо відрізняються. Станом на зараз там немає ані “зради”, ані “перемоги”. Є процес, в рамках якого сторони надають своє бачення розвитку подій та не приймають поки стратегічних комплексних рішень”.

Учасник політичної підгрупи Роман Безсмертний за підсумками попередніх раундів переговорів неодноразово повідомляв, що сепаратисти категорично відкидають умови Києва щодо проведення виборів в ОРДЛО за участю українських партій, під юрисдикцією українських судів, ЦВК тощо.

Водночас проведення виборів в ОРДЛО вже найближчим часом стало однією з вимог Євросоюзу до України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна