Після двох днів деескалації ситуація на фронті загострилася: двоє загиблих, 10 поранених

 

За минулу добу, 4 квітня, в зоні проведення антитерористичної операції загинули двоє бійців Збройних сил України, ще десять отримали поранення. Про на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“За минулу добу в результаті бойових дій ми втратили двох наших воїнів, ще десять поранені. Один загинув в районі Новозванівки, другий – в районі шахти Бутівка, Донецьк”, – сказав Лисенко.

Після двох діб деескалації ситуація на фронті почала знову загострюватися. Протягом доби бойовики 61 раз порушували режим припинення вогню, повідомили в прес-центрі штабу АТО.
Нагадаємо, 3 квітня було зафіксовано 23 обстріли, 2 квітня бойовики вчинили по позиціях сил АТО 25 обстрілів.

“Використовуючи міномети різних калібрів російські найманці завдали вогневих ударів по позиціях наших сил майже уздовж всієї лінії розмежування”, – заявили в штабі з приводу ситаації в АТО 4 квітня.

На Донецькому напрямку ворог цілив чотири рази в захисників Авдіївки, три рази – в напрямку Новгородського та два – по Зайцевому… Для цього противник використовує різні види зброї одночасно: міномети, кулемети великого калібру, гранатомети, роботу снайперів.

Ворог нарощує свої зусилля і на Маріупольському напрямку, застосовуючи при цьому зброю, заборонену Мінськими домовленостями. Зокрема, обстрілів із мінометів калібру 120мм зазнали наші позиції поблизу Талаківки, а із мінометів калібру 82 мм – біля Широкиного.

“На цьому ж напрямку в районі Гранітного бандити спробували взяти штурмом одну із позицій сил АТО. Для відбиття та запобігання проникнення противника на опорний пункт особовим складом було відкрито зосереджений вогонь з кулеметів та стрілецької зброї. Це змусило диверсійно-розвідувальну групу відступити”, – поінформував прес-центр штабу.

На Луганщині ворожі міномети били по позиціях біля ЗСУ Новозванівки.

“Терористи продовжують тотальні порушення Мінських домовленостей, обстрілюючи населені пункти на лінії розмежування. Луганська обласна ВЦА занепокоєна таким посиленням бойових дій у регіоні і повідомляє, що в разі подальшого загострення ситуації будуть закриті всі пункти пропуску в області. Я неодноразово казав, що для мене головне – це безпека військових і мирних жителів”, – заявив керівник Луганської облВЦА Георгій Тука.

“У н. п. Зайцеве, поблизу загальноосвітньої школи №15, бойовики обладнали новий взводний опорний пункт 3 окремої мотострілкової бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ з метою провокування підрозділів ЗСУ на вогонь і подальше звинувачення української сторони в умисних обстріл навчальних закладів”, – йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

Також, відзначили в ГУР Міноборони, зафіксовано нові факти постачань боєприпасів і пально-мастильних матеріалів для потреб 1 і 2 АК ЗС РФ.
“3 квітня в Краснодон прибули два ешелони (18 залізничних цистерн) із пально-мастильними матеріалами (всього 720 тонн) і вісім вантажних автомобілів з боєприпасами. На наступний день згоріли чотири цистерни з ПММ в результаті загоряння пального в одному з ешелонів і поширення вогню на сусідні вагони з вугіллям. У зв’язку з цим відкладено проведення навчань з бойовими стрільбами і водінням бойових машин 2-й окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК, для потреб якої призначалася частина доставленого пального”, – ідеться в зведенні ГУР МО.

Читайте також:
Волонтери в АТО розмалювали транзитну маршрутку “в окупацію” гаслами
про Путіна й Бандеру. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна