Президент ліквідував вісім ВЦА на Донбасі, бо там запрацювали райради

 

Президент Петро Порошенко ліквідував вісім військово-цивільних адміністрацій на Донбасі у зв’язку з відкриттям першої сесії відповідних районних рад, обраних на виборах.
Про це йдеться в указі президента від 4 квітня, опублікованому на його сайті.

Припинено діяльність таких військово-цивільних адміністрацій: Артемівської, Волноваської, Володарської, Костянтинівської, Мар’їнської та Першотравневої Донецької області, а також Новоайдарської і Станично-Луганської – в Луганській.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, відповідно до закону, військово-цивільна адміністрація – тимчасовий державний орган, який діє на території Донецької та Луганської областей у складі Антитерористичного центру при Службі безпеки України. ВЦА створюються в разі потреби за рішенням президента України.
ВЦА в районі або області утворюються в разі нескликання сесії ради у встановлені строки або для здійснення керівництва у сфері забезпечення громадського порядку і безпеки.

Читайте також:
Бойовики своїми обстрілами свідомо не дають відновити газ для Мар’їнки, – Жебрівський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна