Львівська прикордонниця виявилася адміністратором “сепарських” груп у соцмережах

 

Співробітники Служби безпеки України за сприяння внутрішньої безпеки прикордонників затримали у Львові жінку-військовослужбовця Державної прикордонної служби, яка була адміністратором та модератором кількох сепаратистських та антиукраїнських спільнот у соцмережах та інтернеті.

Прикордонниця поширювала матеріали, які дискредитують Українську державу та армію, закликала до союзу України й Росії, припинення АТО, ухилення від мобілізації, розповсюджувала російські пропагандистські штампи, агітувала за створення на території України т. зв. “Новоросії”, відкрито підтримувала існування псевдоутворень “ДНР/ЛНР”, повідомив прес-центр СБУ.

Під час допиту україномовна жінка під відеозапис визнала, що адмініструвала в мережах “Вконтакті” та “Однокласники” спільноти “Лівий сектор”, “Антифашист”, “Спецназ”, “Захід проти конфлікту”, “Триєдина Русь” тощо, наповнювала їх матеріалами антидержавного змісту.

Прикордонниця також зізналася, що співпрацювала з модератором ресурсу “Львівська народна республіка” та сприяла наповненню цього сайту, щоб у читачів склалося враження, ніби редакція цієї сторінки розташовується у Львові. “А сам він знаходиться поза межами України”, – розповіла затримана.

Під час обшуків за місцем проживання прикордонниці співробітники спецслужби вилучили комп’ютерну техніку та матеріали її протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України (“публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій”), міра покарання – обмеження волі на строк до 3 років або позбавлення волі на той самий строк.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, повідомляють в СБУ.

Читайте також:
СБУ на Луганщині затримала модератора “сепарської” інтернет-сторінки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна