Яременко: Стаття в New York Times – насправді добрий сигнал того, що США досі не байдужі до Києва

 

Богдан Яременко
дипломат, голова правління ГО “Майдан закордонних справ”

(FB)

Насправді якась вірогідність того, що редактори чи журналісти “Нью-Йорк таймс” завербовані КГБ чи ФСБ [і ведуть проти України “гібридну війну”], існує. Але так само правда і те, що вірогідність цього в десятки тисяч разів нижча того, що агентами ФСБ є Порошенко, Ложкін і всі, хто в “Фейсбуці” пишуть, що в “Нью-Йорк таймс” засіли російські шпигуни.

А якщо серйозно, то виглядає, що стаття дійсно мала характер інформаційної операції і була присвячена перебуванню в США Порошенка.

Звичайно, це ніяка не робота росіян, які ніколи публічно не обурюються корупції в Україні (непублічно вони ніколи не випускають можливості нагадати нашим друзям на Заході, якою є Україна), а просто тішаться, користуються і живуть цим фактом і цим явищем.
Ця стаття більше схожа на “привіт” із Вашингтона.

І вона має страшенно радувати Порошенка, а ще більше – українців. Бо означає вона, що хтось в Білому домі не полінувався попрацювати над тим, щоб тема України стала центральною публікацією в “центральній” світовій газеті.
Це неспростовний доказ того, що Україна – важлива і її наразі не збираються залишити без уваги.

На місці Порошенка я би, щоправда радів, цьому фактові недовго, а чимшвидше кинувся порівняти месидж цієї газетної статті з тим, що ввічливим тоном і усміхнено говорив Байден. І якщо раптом вони збігаються, то треба негайно зрозуміти, що тема боротьби з корупцією і заміни генпрокурора – це не те, на чому він, Порошенко, наголосив під час зустрічі з віце-президентом США, а те, що він йому пообіцяв, запевнив і гарантував.

Інакше невдовзі станеться так, що Україна сяк-так залишатиметься [для США] важливою, а Порошенко вже ні.

Ну, і насамкінець: редакційні статті в “Нью-Йорк таймс” не продаються. Не вірите? Спробуйте купити статтю про те, що Порошенко переміг корупцію.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна