Кількість обстрілів з боку “сепарів” різко знизилася. В ЗСУ – без втрат

 

За минулу добу, 2 квітня, внаслідок бойових дій на сході України жоден український солдат не загинув і не був поранений. Також значно зменшилася кількість обстрілів з боку незаконних збройних формувань, зокрема з важкого озброєння. Про це повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За повідомленням штабу АТО, загалом протягом минулої доби бойовики здійснили по позиціях сил АТО 25 обстрілів. При цьому із заборонених Мінськими угодами мінометів били поблизу Водяного, по Широкиному, тричі – внапрямку Авдіївки та один раз – у районі Пісків.

Для порівняння: 1 квітня бойовики 65 разів обстріляли позиції українських військових, 31 березня було зафіксовано 77 обстрілів.

На Донецькому напрямку за минулу добу сталося 15 обстрілів із боку бойовиків. Режим тиші порушували в Майорському та на ділянці фронту Авдіївка-Піски; на інших оборонних рубежах було спокійно.

“Найбільшу кількість обстрілів з боку окупантів вже традиційно зафіксовано в районі Авдіївки, де ворог кілька разів застосував міномети. Обстріли велися переважно вже після заходу сонця”, – розповів спікер АП на брифінгу.

На Луганському напрямку відбулися дві провокації з боку незаконних збройних формувань на ділянці фронту Попасна-Світлодарськ.

На Маріупольському терорист порушили режим тиші дев’ять разів, зокрема тричі – із застосуванням мінометів. Найбільшу кількість провокацій НЗФ зафіксовано тут на ділянці фронту Гнутове-Широкине.

За вказаний період бійці Збройних сил України чотири рази відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї, повідомили у штабі.

Читайте також:
ГУР: Росіяни в “ДНР” повстали через борги і спалили танк.
А в “ЛНР” загинули жінки-снайпери

Відео ближнього бою в промзоні під Авдіївкою: стріляємо лише з “малих” калібрів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна