Помічникові терористів, які підірвали СБУ в Одесі, суд дав 4,5 років тюрми

 

Приморський районний суд Одеси визнав винним у терористичній діяльності учасника банди, яка у вересні 2015 року влаштувала вибух біля будівлі облуправління СБУ на розі Єврейської та Катерининської вулиць.

Як повідомили в прес-центрі спецслужби, терориста засудили до 4 років і 6 місяців позбавлення волі. Суд врахував перебування громадянина в слідчому ізоляторі (день за два), тож реально він просидить менше.

За даними інтернет-видання “Думская“, йдеться про 21-річного Миколу Гомонюка, безробітного випускника Одеської академії технічного регулювання та якості. У момент вибуху він стояв “на шухері”.

Інші фігуранти цієї справи, включаючи 32-річного співробітника кафедри хірургії №1 Одеського національного медуніверситету Володимира Грубника, ще не засуджені. За наявною інформацією, вироки їм винесуть найближчим часом, причому вони будуть значно суворішими, ніж у Гомонюка.

Теракт під будівлею обласного управління Служби безпеки України в Одесі відбувся в ніч на 27 вересня 2015 року. 
Унаслідок підриву потужного вибухового пристрою без вражаючих елементів постраждалих не було, при цьому пошкоджено двері, вікна й фрагменти фасаду будівлі СБУ. Також вибито скло, а місцями й віконні рами в будинках у прилеглих кварталах; постраждали декілька припаркованих автомобілів. Вибухова хвиля вибила вікна навіть у 5-й міської лікарні, розташованій більш ніж за 100 метрів від місця теракту.
Експерти називали цей вибух найпотужнішим з усіх, що пролунали в Одесі за рік. отужність вибухового пристрою оцінили близько в 5-7 кілограмів в тротиловому еквіваленті. 

Читайте також:
СБУ затримала диверсантів, які підірвали міст на Луганщині в травні 2014-го

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна