Тимчук: “Самопомочі” важливіша балаканина, а не швидкі закупівлі для ЗСУ

 

Дмитро Тимчук
військовий журналіст, координатор групи “Інформаційний спротив”,
народний депутат України від “Народного фронту”

(FB)

Сьогодні, 31 березня, Рада провалила навіть не голосування, а включення до порядку денного законопроекту №4288, що дозволяє Міноборони швидко і – головне – прозоро (з використанням системи ProZorro) здійснювати оперативні закупівлі для потреб армії.

Суть в тому, що на сьогодні в нас у сфері закупівель де-юре є два варіанти: або робити це через довгу й нудну процедуру тендерів, що підходить для будь-кого, тільки не для воюючої армії, якій потрібно блискавично задовольняти посталі потреби. Або проводити їх “по переговорній процедурі” (тобто в одного учасника – мрія для корупціонера).

Провалений законопроект дозволяє все робити і швидко, і прозоро.

…Здавалося б: у чому проблема? У кого є які сумніви в законопроекті – включайте його до порядку денного, а там будемо обговорювати й голосувати. Так хрін.

І коли провалювали включення до порядку денного цього життєво важливого для МО законопроекту, я дивився на наших любителів працювати язиком з усіляких “самопомочей” і “батьківщин” (дали по парі голосів), які мляво копирсалися в носах, не маючи наміру голосувати, і думав: ну про який свій патріотизм до біса ви мелете на кожному кроці? Для вас нинішня захоплива метушня в політичному смітнику – в рази актуальніша, ніж потреби армії. “Патріоти”…

Довідково. Законопроект 4288 ставився на голосування п’ять разів, але набирав не більш як 215 голосів.
“Самопоміч” не дала 17 голосів, “Батьківщина” – 4 голоси, “Народний фронт” – 21, Блок Порошенка – 46 (поіменне голосування >>>).
Відтак проект відхилено та знято з розгляду.

Читайте також:
“Українська правда” проілюструвала новину про харчі в ЗСУ
знімком із солдатами армії Росії

Перший аукціон із постачання продуктів для експерименту з харчуванням
у ЗСУ виграла компанія METRO Cash & Carry Ukraine

Депутат Тимчук проти “дятлів” Генштабу,
які не хочуть вирішувати вже вирішене за них питання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна