Із 1 квітня всі держзакупівлі для центральних органів влади будуть електронними

 

В Україні з 1 квітня 2016 року центральні органи влади повинні перейти на систему електронних держзакупівель на базі платформи ProZorro.

Згідно із законом “Про публічні державні закупівелі”, прийнятим парламентом в остаточній редакції 4 лютого ц.р., перехід на електронні держзакупівлі відбудеться в два етапи: з 1 квітня – для центральних органів влади, з 1 серпня – для інших замовників.

Відтак із 1 квітня 60 центральних органів виконавчої влади та 500 держпідприємств перейдуть на держзакупівлі в електронному форматі.

Закон передбачає поширення системи електронних закупівель на базі платформи ProZorro на весь масив державних тендерів, вартість яких перевищує 200 тисяч гривень для товарних закупівель і 1,5 мільйона гривень – для замовлення робіт.

Нагадаємо, система електронних закупівель ProZorro працює в пілотному режимі з лютого минулого року і обробляє трохи більше 2% всіх держзакупівель в країні.
На кінець 2015 року в системі брало участь понад 2200 держкомпаній, які провели близько 37 тисяч тендерів. Загальна сума зареєстрованих тендерів становила близько 7 мільярдів гривень. Економія на кінець минулого року становила 12% від суми тендерів, або понад 500 мільйонів гривень.

Підприємства лише Міністерства інфраструктури після впровадження 1 квітня системи електронних державних закупівель на базі платформи ProZorro для органів центральної влади вийдуть на ринок із загальною пропозицією понад 50 млрд грн.

Читайте також:
Нефьодов: “Зрада” й “перемога” тижня в прозорих держзакупівлях

Тимчук: “Самопомочі” важливіша балаканина, а не швидкі закупівлі для ЗСУ

Реформатори держзакупівель залишаються в Мінекономіки після відсатвки міністра

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна