Найєм: БПП реанімує політичну корупцію та поняття “тушок”

 

Мустафа Найєм
народний депутат від Блоку Петра Порошенка

(FB)

Із двох опцій – створювати коаліцію за рахунок збільшення двох фракцій депутатами з інших списків або домовитися із “Самопоміччю”, “Батьківщиною” чи РПЛ – я б вважав за краще піти на компроміс і знайти точки дотику з будь-ким із партнерів. (Навіть усвідомлюючи нічим не прикрите бажання окремих політиків отримати дивіденди з цієї ситуації).
Кінець-кінцем, цінності та принципи перевіряються не в часи добробуту, а саме в періоди криз, коли часу й місця для маневрів не так уже й багато.

Це не питання сьогоднішнього дня. Збільшуючи фракції за рахунок перебіжчиків, ми реанімуємо політичну корупцію і замість того, щоб знищити – повертаємо поняття “тушки” до нашого політичного словника.

Це не чистоплюйство. Я думаю, немає в країні людини, що не розуміла б усю складність ситуації, в якій опинилися фракції коаліції.
Але на цій коаліції історія не закінчується. Ніхто не знає, якою буде більшість завтра, через роки, п’ять, десять років.

Якби ми зараз могли пройти це випробування, не порушуючи базові цінності й правила, в нас було б право вимагати цього і від наступних скликань парламенту.

Читайте також:
“Ідея й пряник”. Як у Раді творять нову коаліцію без Тимошенко

Нагадаємо, Блок Порошенка і “Народний фронт”, не домовившись про залучення до нової коаліції фракцій “Самопомочі”, “Батьківщини” або Радикальної партії Ляшка, почали нарощувати власний склад за рахунок позафракційних, раніше виключених з інших фракцій.
Після того, як сьогодні до БПП увійшли депутати Павло Кишкар і Віктор Кривенко, у фракціях БПП й “НФ” разом 222 депутати (для більшості потрібно 226).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна