Весняний призов до ЗСУ почнеться після Великодня, – указ президента

 

Призов громадян України на строкову військову службу почнеться 5 травня 2016 року. Це випливає з указу президента України, оприлюдненого сьогодні.

“Указом визначені строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу: 5 травня – 30 червня та жовтень – листопад 2016 року”, – повідомляє прес-служба президента.

Варто зазначити, що йдеться не про чергову (сьому) чергу мобілізації військовозобов’язаних із запасу, а про весняний призов строковиків – громадян віком від 20 до 27 років, які раніше не служили в ЗСУ або в прикордонних військах.

Відповідно до цього ж указу № 122/2016, “із Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, Державної спеціальної служби транспорту у запас будуть звільнені військовослужбовці строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр та відслужили встановлені терміни строкової військової служби. Звільнення в запас відбудеться у квітні – червні та у листопаді 2016 року.
Указом також передбачене звільнення в запас у жовтні – грудні 2016 року інших військовослужбовців строкової служби, які відслужили встановлені строки строкової військової служби”.

Великдень у 2016 році християни східного обряду святкуватимуть 1 травня.

Читайте також:
Порошенко підписав указ про демобілізацію четвертої хвилі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна