Сварка щодо “російської агентури” в комітеті ВР після прийняття постанови про розрив дипвідносин з РФ

 

Комітет Верховної Ради у закордонних справах сьогодні проголосував за те, щоб рекомендувати парламенту прийняти постанову про розрив дипломатичних відносин з Російською Федерацією.
При цьому був мінімальний кворум, співвідношення голосів – 4 “за” і 3 “утрималися”, а члени комітету назвали один одного “російською агентурою”.

Проект Постанови про припинення дипломатичних відносин з Російською Федерацією” внесла до ВР депутатка від Радикальної партії Ляшка Оксана Корчинська.
Дата реєстрації проекту – 15 березня.
Серед інших ініціаторів постанови – ще один представник фракції РПЛ Юрій-Богдан Шухевич, позафракційний Володимир Парасюк, Олег Петренко від БПП та Ігор Луценко з “Батьківщини”.

Член Комітету ВР у закордонних справах, голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар’єв заявив, що хоче відкликати свій голос, бо не був присутнім під час обговорення постанови.

“Потрібно спершу мати план дій, а після цього відповідно вживати якісь дії. Я пропустив це обговорення, тому що представляв свій законопроект в іншому комітеті. В даному разі я не є прибічником випередження таких дій (розриву дипвідносин з РФ)”, – сказав Ар’єв  у коментарі “Українській правді”.

Після цього у соцмережі він написав: “Коли бігаєш між двома комітетами одночасно (своїм та сусіднім, де розглядають твій законопроект), десь буде пробой. В результаті влітаєш на свій [комітет], де без тебе немає кворуму, голосуєш за дурницю, яку підсунули провокатори й недоучки і яка ламає нашим дипломатам гру проти РФ, бо не чуєш зачитаної першої частини рішення, а друга – наче нічого.
Потім відкликаєш свій голос, а замасковані під патріотів провокатори, які колись у 2005-му робили проекти з ФСБшною агентесою Наташею Вітренко, розносять це як ‪#‎зрада‬. Ну і хай. На то вони й провокатори”.

Пізніше в коментарях він уточнив, що під “ФСБшною агентесою” мав на увазі Оксану Корчинську – дружину лідера партії “Братство” Дмитра Корчинського.

Ар’єв висловив сподівання, що “після реформування ВР, проект якого (реформування) зараз розробляється за участю Європарламенту, не буде так, як зараз, що всі комітети завжди проходять одночасно і тому свій законопроект не можна представити на профільному без шкоди для роботи на своєму”.

Коли бігаєш між двома комітетами одночасно (своїм та сусіднім, де розглядають твій законопроект), десь буде пробой. В ре…

Опубліковано Volodymyr Ariev 30 березень 2016 р.

 

Інший член Комітету в закордонних справах, ініціатор постанови Ігор Луценко, заявив: “У мене нема сумніву, що російська агентура продовжить боротьбу проти нашої ініціативи (розірвати дипвідносини з РФ)”.

Ігор Луценко подякував за голосування на комітеті Борису Тарасюку, Віктору Вовку, Ігорю Гузю й Володимиру Ар’єву. “Ар’єв, до речі, вирішив потім відкликати свій голос. Але, на його жаль, такої процедури не передбачено”, – написав Луценко.

“Здивований категоричною позицією Мінтрансу, котрий абсолютно нефахово (і це підтвердили професійні дипломати) пов’язав припинення дипломатичних відносин зі скасуванням договорів економічного характеру з РФ. Мені здається, що в цьому міністерстві не розбираються у міжнародному праві, натомість хочуть продемонструвати вигідність економічного співробітництва з агресором”, – зазначив Ігор Луценко.

Сьогодні профільний комітет ВР підтримав наш з колегами проект постанови парламенту щодо припинення дипломатичних віднос…

Опубліковано Igor Lutsenko 30 березень 2016 р.

 

Голова Комітету в закордонних справах Ганна Гопко повідомила, що наразі рішення комітету рекомендувати цю постанову залишається чинним.
“Якщо комітет повернеться до переголосування, але для цього потрібно шість голосів народних депутатів. Рішення в силі, і його ніяк неможливо зараз змінити”, – сказала Гопко.

Водночас вона зазначила: рекомендація комітету ще не означає, що парламент проголосує за постанову.

Читайте також:
МЗС України висловило протест РФ у зв’язку з нападом
на українського консула в Грозному

“Ювілейний” візит Путіна на “місце злочину” в Крим. МЗС України висловило протест

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна