Розвідка: мобільний зв’язок “ЛНР” в обхід санкцій забезпечить Чечня

 

Російські куратори сепаратистів так званої “Луганської народної республіки” передали компанію мобільного зв’язку “ЛНР” в управління чеченському мобільному оператору з відповідним отриманням прибутку. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

“Встановлено нові факти економічної експансії Росії на тимчасово окупованих територіях Донбасу. (…) Представниками російської влади у т.зв. ЛНР прийнято рішення щодо передачі місцевого оператора мобільного зв’язку “Лугаком” (унітарне підприємство “Луганські комунікації”) в оперативне управління компанії “Вайнах телеком” (м. Грозний, Чеченська Республіка)”, – інформує ГУР МО.

За даними розвідки, проект угоди передбачає, що чеченський мобільний оператор отримуватиме 70% доходу від діяльності “Лугакому” та забезпечить мережі стільникового зв’язку “ЛНР” номерний ресурс, операційну й технічну підтримку в обхід міжнародних санкцій.

“З урахуванням форми та структури власності закритого акціонерного товариства “Вайнах телеком”, співвласником якого є міністр транспорту та зв’язку Чеченської республіки Рамзан Черхігов, імовірність поповнення російського бюджету в такий спосіб оцінюється низькою”, – зазначають у ГУР.

Нагадаємо, куратором сепаратистських проектів “ЛНР” і “ДНР” є помічник президента Путіна Владислав Сурков – етнічний чеченець, при народженні – Асланбек Дудаєв.

Раніше “Новинарня” повідомляла, що в “ДНР” введений у комерційну експлуатацію “республіканський” мобільний оператор “Фенікс”, який базується на незаконно “націоналізованій” мережі та обладнанні компанії “Київстар”. При цьому бойовики цілеспрямовано виводять з ладу базові станції українських операторів мобільного зв’язку на окупованих територіях.

Читайте також:
“Приватна армія” Кадирова воює на Донбасі – доповідь соратника Нємцова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна