Перед смертю адвокат Грабовський під впливом злочинців відмовлявся захищати ГРУшника. ВІДЕО

 

Адвокат російського ГРУшника Александрова Юрій Грабовський, викрадений на початку березня та знайдений убитим у ніч на 25 березня, у проміжку між цими датами під впливом злочинців заявив про небажання надалі захищати сержанта терористичних військ.
Про це сьогодні, 29 березня, розповів заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

На брифінгу в Генеральній прокуратурі було продемонстровано уривок відеозапису, на якому адвокат Грабовський обіцяє своїм викрадачам більше не захищати російського спецпризначенця.

На відео невідомий поза кадром запитує Грабовського, чи буде він надалі здійснювати захист Александрова. У відповідь Грабовський каже: “Я адвокат Грабовський Юрій Леонідович, обіцяю і зобов’язуюсь припинити надання правової допомоги обвинувачуваному Александрову в рамках кримінального провадження, яке проходить у Голосіївському районному суді Києва”.
Далі голос за кадром запитує, чому. “Тому що я вважаю не можливим захищати його надалі у цій справі”.
Голос за кадром знову запитує: “Ви зрозуміли свою помилку?” – “Так, я зрозумів свою помилку”, – сказав Грабовський.

У кадрі адвокат Грабовський виглядає незвично втомленим та, можливо, перебуває під впливом психотропних речовин.

Анатолій Матіос так пояснив здобуття й демонстрацію відеозапису з Грабовським: “Процесуальним керівником і мною було прийнято рішення показати одне відео, яке слідчі процесуальним шляхом отримали в результаті доступу до хмарної технології, зареєстрованої одним з убивць на ІТ-сервісі. Таких відео є кілька, але те, яке ми вам зараз покажемо, є найважливішим.

Я знаю, що у вас зараз виникне дуже багато запитань, не на всі питання є відповіді, але на більшість питань, які виникли в ваших головах, відповіді є у слідства, які ми зараз не зможемо озвучити.

Є свідчення виконавців вбивства, є ось це відео, є ще багато інших речей і речових доказів. Для нас і для слідства військової прокуратури у цій справі є тепер головним досліджувати справжні мотиви цього зухвалого злочину і вийти на справжніх замовників його здійснення. Ким би вони не були, де б вони не були і в яких кріслах вони б не сиділи.

Це не просте відео, ви всі досвідчені журналісти і зможете дуже уважно, підкреслюю, дуже уважно надалі проаналізувати все, що тут побачили. Тому, напевно, зможете самі вибудувати ті чи інші версії. Єдине, що можу порадити, при цьому використавши слова відомого Козьми Пруткова: “Зріть у корінь”.

Нагадаємо, раніше прокурор Матіос повідомляв, що затримано двох імовірних викрадачів і вбивць Грабовського. Вони накачали адвоката психотропними преператами і доставили з Москви до Києва, звідки перевезли в Жашківський район, де застрелили й закопали. Матіос розповів, що викрадачі надягли на ногу Грабовському “браслет із вибухівкою”, аби адвокат не повідомив комусь про місце свого перебування.
Також Матіос підкреслював, що Росія робить усе, щоб не отримати вирок” у справі ГРУшників Єрофеєва й Александрова.

Читайте також:
Що потрібно знати про справу Грабовського – вбитого адвоката російського ГРУшника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна