Не маючи змоги перемогти 16-й бат під Авдіївкою, “сепари” б’ють дезінформацією

 

Останні кілька тижнів найгарячішою точкою на Донбасі залишається Авдіївка. Це пов’язано передусім із тим, що наші бійці з 16-го батальйону 58-ї мотопіхотної бригади закріпилися в авдіївській “промці”, відбивши її у бойовиків, і встановили вогневий контроль над Ясинуватською розв’язкою.
У зв’язку з тим, що бойовики досі не спроможні вибити наших бійців з Авдіївської промзони, вони вирішили посилити інформаційний вплив на підрозділ, який там закріпився.

Увесь минулий тиждень представники “ДНР” під час прес-конференцій – замість безадресного звинувачення сил АТО в “порушенні режиму припинення вогню” та “геноциді жителів Донбасу” – постійно згадували про внутрішні проблеми 16-го батальйону 58-ї бригади. При цьому найчастіше характер висловлювань на адресу підрозділу був схожий на маячню божевільного.

21 березня в “ДНР” повідомили про те, ніби бійці 16-го батальйону в результаті декількох (з 18 по 20 березня) невдалих спроб прориву в напрямку Ясинуватої втратили 10 людей убитими і 15 – пораненими.

23 березня бойовики повідомили про підготовку військовослужбовцями 16-го батальйону теракту проти комісії зі штабу оперативно-тактичного угруповання “Донецьк”, яка нібито приїхала в Авдіївку виявляти факти заниження командуванням батальйону втрат серед особового складу і злочинів проти мирного населення.
При цьому (о диво!) представник так званого “міноборони ДНР” Едуард Басурін заявив про “зацікавленість у збереженні життя учасників штабної комісії ВР України” (!).

24 березня в “ДНР” повідомили про перестрілку між військовослужбовцями 54-го і 16-го батальйонів 58-ї бригади, в результаті якої нібито один боєць загинув, троє отримали поранення.

25 березня, за даними “розвідки ДНР”, “карателі” з 16-го батальйону передумали здійснювати теракт проти штабної перевіряльної комісії і переключилися на “Правий сектор”, який раптово матеріалізувався під Авдіївкою.
Як виявилося, “правосеки” 20 березня нібито підірвали ЗіЛ-131 з українськими військовослужбовцями, і тепер бійці з 16-го батальйону, відклавши теракт проти “штабних щурів”, почали готувати акт відплати проти націоналістів.

У “ДНР”про це не говорили, але, швидше за все, інформацію про черговий підготовлюваний теракт вони поширили також у зв’язку із “зацікавленням у збереженні життя бойовиків із “Правого сектора”.

Крім того, 25 березня “розвідка ДНР” вибухнула ще однією “сенсацією”: з’ясувалося, ніби командування 16-го батальйону в “секретному морзі” в Авдіївці приховує від вищого начальства тіла вже 23 військовослужбовців, загиблих у період з 21-го по 25-те березня.
Про те, де командування батальйону ховає “кілька десятків” поранених, “розвідка” з незрозумілих причин промовчала.

Як бачимо, не маючи можливості перемогти вогнем бійців 16-го батальйону, бойовики за допомогою своїх російських кураторів намагаються здолати наших воїнів за допомогою дезінформації. Основні зусилля при цьому зосереджуються на дискредитації командування батальйону в очах вищого штабу – дезінформація про завищені втрати, про можливі теракти, про злочини проти мирного населення тощо.
Хоча всі ці інформаційні потуги бойовиків виглядають вельми дешево й примітивно.

Джерело: “Інформаційний спротив”

Читайте також:
Гаряча Авдіївка: напади ДРГ, “сепари” здійснюють провокації у формі ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна