Кількість загиблих у Брюсселі зросла до 35 без урахування терористів

 

Кількість загиблих у результаті терактів, скоєних в аеропорту і метро Брюсселя 22 березня, зросла до 35 осіб. Раніше повідомлялося про 31 жертву без урахування трьох терористів-смертників.
Але згодом четверо людей, які отримали поранення, померли в лікарнях. Про це повідомила у своєму “Твіттері” міністр охорони здоров’я Бельгії Меггі де Блок.

Станом на 28 березня у лікарнях залишалося ще 96 постраждалих під час вибухів у Брюсселі. З них 93 людини перебувають у медичних закладах Бельгії, 2 – у Франції, ще одну жертву теракту відправили до США.

Як писала Новинарня, 22 березня близько 8-ї години ранку в аеропорту Брюсселя пролунало два потужні вибухи. Як було встановлено згодом, теракт скоїли двоє терористів-смертників, які підірвалися біля стійки реєстрації компанії American Airlines.
Брюссельський аеропорт “Завентем” після цього було закрито, знову запрацювати він має з 29 березня.

Невдовзі ще один вибух прогримів у метро Брюсселя, на станції Мальбек, розташованій біля кварталу з установами ЄС.

Відповідальність за теракти взяла на себе терористична організація “Ісламська держава”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна