Порошенко на Донбасі прокоментував можливість призначення Бойка й Ахметова “губернаторами” ОРДЛО

 

Голів окупованої частини Донецької та Луганської областей мають обрати собі місцеві жителі. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час брифінгу в Краматорську, відповідаючи на запитання, чи можуть бути призначені керівниками окремих районів Донецької та Луганської областей Рінат Ахметов чи Юрій Бойко.

“Якщо Бойко або Ахметов виграють вибори, вони керуватимуть цими районами. Жодного вказівного перста, що призначає керівників, не буде”, – цитує Порошенка УНІАН.

“Ми готові провести чесні вибори. І ми готові працювати з тими людьми, яких оберуть мешканці Донбасу”, – запевнив глава держави.

Водночас президент наголосив, що на посаду керівника ОРДЛО може претендувати “будь-який громадянин України, який не забруднив руки в крові“.

Читайте також:
“План Медведчука-Порошенка”: ОРДЛО мають очолити Ахметов і Бойко

Ахметов сам запропонував Порошенку свою кандидатуру на голову ОРДО.
Бойко теж згоден, – ЗМІ

Під час робочої поїздки в Донецьку область глава держави відвідав Центр управління в зоні проведення антитерористичної операції, де провів зустріч із керівним складом штабу АТО та прийняв доповідь щодо оперативної ситуації на фронті.

Верховний головнокомандувач Збройних сил України представив керівному складу Центру управління в зоні АТО новопризначеного командувача Сухопутних військ Сергія Попка.

Під час робочої поїздки в Донецьку область президент також відвідав місто Миколаївка, яке постраждало від обстрілів терористів у липні 2014 року. Там він, зокрема, ознайомився з результатами робіт із відновлення житлових будинків.

Порошенко-Донецька-область

“Люди мене не відпускали”, – похвалився Порошенко після зустрічі з мешканцями Миколаївки

“Весь світ побачив головні пріоритети української влади – мирне життя на Донбасі. Цей будинок є символом відновлення та відродження Донбасу. Моєю головною метою, як президента, є мир”, – зазначив Порошенко, спілкуючись із мешканцями відремонтованих будинків.
Він також повідомив, що обласним та місцевим адміністраціям було направлено 2,5 млрд. грн. для відновлення мирного життя.

Судячи з фото прес-служби, президент прийшов до мешканців відремонтованих квартир із подарунками

Судячи з фото прес-служби, президент прийшов до мешканців відремонтованих квартир із подарунками

Окрім того, глава держави виступив за створення донорського фонду для відродження Донбасу та допомоги тим, хто постраждав від війни.

Загалом у результаті бойових дій в Донецькій області, пошкоджено та зруйновано майже 8,5 тис. житлових будинків, без житла залишилися 11,5 тис. людей.

Глава держави ще раз наголосив на необхідності негайного виведення російських військ з окупованих територій.

У Краматорську президент зустрівся з медичними працівниками, вручив їм державні нагороди і передав 60 автомобілів швидкої допомоги підрозділам Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Донеччині.

Порошенко також повідомив, що 14 травня у Краматорську відбудеться запуск нової патрульної поліції.

Під час поїздки на Донеччину Порошенко поклав квіти до  пам’ятної стели на околиці Слов’янська, встановленої у пам’ять про бійців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади Олексія Серебрякова та Романа Менделя, які загинули 4 липня 2014 року, героїчно зупиняючи прорив броньованої колони бойовиків.

Фото прес-служби президента

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна