У штабі АТО порахували кількість заборонених обстрілів за тиждень

 

За тиждень бойовики незаконних збройних формувань випустили по підрозділах сил АТО майже 800 снарядів та мін із важкого озброєння. Про це йдеться у звіті штабу антитерористичної операції за 18-25 березня.

“На Донбасі бойовики НЗФ продовжують систематично грубо порушувати Мінські домовленості, застосовуючи по силах АТО озброєння, яке мало б бути відведеним. За тиждень, починаючи з 18 березня, з непідконтрольної українській владі території окремих районів Донецької і Луганської областей (ОРДО/ОРЛО) бойовики 136 разів застосовували по підрозділах ЗС України важке озброєння”, – зазначено в повідомленні.

За даними офіцерів-спостерігачів української сторони СЦКК, які перебувають у безпосередній близькості від лінії зіткнення, впродовж тижня бойовики НЗФ випустили у бік сил АТО 779 снарядів та мін, зокрема: 24 снаряди із танка, 22 – з артилерійських систем калібрів 152 і 122 мм, 231 міну калібру 120 мм та 502 – калібру 82 мм.

Найскладнішою ситуація у зоні АТО протягом минулого тижня й надалі залишалася в Авдіївці в районі промзони. Тут, за підрахунками штабу, бойовики двічі обстріляли українських бійців із танка, випустивши при цьому 24 снаряди, 5 разів вели вогонь із 152-мм і 122-мм артилерійських систем (11 снарядів), 19 разів обстріляли з міномета калібру 120 мм та 25 разів (141 міна) – із 82-мм міномета.

Окрім того, заборонену Мінськими угодами зброю бойовики активно застосовували по підрозділах ЗС України неподалік населених пунктів Зайцеве (144 міни), Луганське (107 мін), Опитне (57 мін) та Піски (52 міни), ідеться у звіті.

Варто зауважити, що за підсумками тижня 2-11 березня штаб повідомляв про 1260 снарядів та мін з боку бойовиків.

Читайте також:
“Сталінград” оточеної промзони Авдіївки: у нас 5 поранених, у “сепарів” 5 убитих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна