АТО: двоє загиблих, 11 поранених, детонував боєкомплект

 

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України за минулу добу, 25 березня, – значно більше втрат порівняно з попередніми днями: двоє українських військових загинули, 11 були поранені. Про це повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

“За минулу добу в результаті бойових двоє наших воїнів загинули, вісім поранені. Ще троє військовослужбовців Національної гвардії постраждали в результаті підривання на вибуховому пристрої”, – сказав полковник Мотузяник на брифінгу в суботу в Києві.

Загалом минулої доби  бойовики 39 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ на Донбасі, поінформував прес-центр штабу АТО.

На донецькому напрямку по всій лінії фронту супротивник застосовував важке озброєння, зокрема, міномети калібром 82 мм і 120 мм. Незаконні збройні формування порушували режим тиші в Троїцькому, Майорську, Луганському, Пісках, Авдіївці, Зайцевому.
Всього по позиціях сил АТО було випущено 40 мін.

За словами полковника Мотузяника, найскладніша ситуація в Авдіївці, де українські військові вимушені часто відкривати вогонь у відповідь, щоб припинити провокації.

На маріупольському напрямку найгарячішою точкою була Мар’їнка. В результаті серії обстрілів з боку супротивника на позиції сил АТО детонував боєкомплект.
НЗФ також порушували режим тиші в Красногорівці та Водяному.

На луганському напрямку, як зазначив речник АП, обстрілів з боку незаконних збройних формувань 25 березня не було.

Уже сьогодні вранці, 26 березня, в Зайцевому внаслідок обстрілу з боку бойовиківзруйновано приватний будинок. Поранена 70-річна жінка – з контузією та травмою ноги вона перебуває в лікарні. Ще троє осіб із будинку врятовано.

Як повідомили в Головному управлінні розвідки МОУ, до району н.п. Олександрівка переміщено танковий та мотострілецький взводи 5 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК ЗС РФ;
у напрямку Горлівки та Донецька направлено групи снайперів, які пройшли підготовку на полігоні “Кадамовский” Ростовської області РФ;
зафіксовано перебування у Донецьку маневрених груп підрозділів радіоелектронної боротьби ЗС РФ.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність артилерійських систем калібром понад 100 мм у районах н.п. Макіївка, Троїцьке та Донецьк.

Зафіксовано чергові факти постачання з території Росії боєприпасів та спеціальної техніки для потреб 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ:
з початку тижня до н.п.Свердловськ прибуло сім ешелонів з боєприпасами;
для доукомплектування розвідувальних підрозділів 1 АК з території РФ надійшов безпілотний комплекс повітряної розвідки “Типчак”.

Читайте також:
Штаб АТО розповів подробиці бою під Новотроїцьким та показав імена й фото героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна