Цьогоріч окупанти в Криму планують прийняти на 2 млн. туристів більше, ніж у 2015-му

 

У 2016 році Крим розраховує прийняти майже 7 мільйонів туристів. Про це на прес-конференції в четвер, 24 березня, заявив голова окупаційної адміністрації півострова Сергій Аксьонов.

Він зазначив, що Крим готовий до такого збільшення турпотоку, і пообіцяв, що проблем з подачею води і світла не буде навіть у пік сезону, повідомляє “Турпром”.

“Ми очікуємо, що в цьому році буде не менше 6,5-7 мільйонів туристів. Ми відстежуємо динаміку бронювання номерів у готелях Криму , і повірте мені, ситуація досить динамічна. На підставі цих даних я впевнений, що сезон буде дуже успішним”, – сказав глава окупаційного уряду.

До і після. Нагадаємо, що за підсумками 2015 року російська адміністрація анексованого півострова повідомляла про 4,5 млн. туристів, абсолютна більшість яких приїздили з Росії.
Водночас, як інформував “Смак подорожника”, до російської збройної агресії та анексії Крим за 2013 рік прийняв більш як 5,9 млн. туристів, із них переважна частина була з України.

Аксьонов зазначив, що на даний момент проведена велика робота з поліпшення транспортної доступності півострова.

“Час очікування порома на Керченській переправі в самий піковий сезон буде не перевищувати чотирьох годин”, – пообіцяв самопроголошений глава уряду АРК.
Також Сергій Аксьонов повідомив, що вже в травні цього року завершиться реконструкція прилеглої до аеропорту Сімферополя території, завдяки чому летовище без проблем зможе прийняти прогнозовані 7 млн. осіб.

Підстави прогнозу. Російські профільні сайти зазначають, що, за найоптимістичнішими прогнозами туроператорів, туристичний потік до Криму в 2016 році може зрости на 50% порівняно з попереднім сезоном.
Передбачається, що літній курортний Крим може “вистрелити” за умови того, що для росіян залишатимуться “закритими” Туреччина і Єгипет.

Повідомляється, що Російська залізниця (“РЖД”) вже відкрила продаж “єдиних квитків” у різні міста Криму з Росії (включно з поромною переправою). Залізничні + морські + автомобільні перевезення відновляться з 30 квітня.

За “єдиним квитком” російські туристи через Краснодарський край зможуть дістатися до окупованих Керчі, Сімферополя, Феодосії, Судака, Євпаторії і Ялти.
При цьому вартість такого квитка залишиться на рівні минулого року, а діти до 5 років в супроводі дорослих будуть перевозитися безкоштовно.

За даними “РЖД”, в 2015 році “єдиним квитком” скористалися понад 358 тис. туристів, що на 8,3% більше, ніж у 2014-му.

Читайте також:
Як кримчани ставляться до блокади півострова Україною.
“Чем сложнее нам будет сейчас, тем легче потом.
Главное не забывать, что мы теперь с Р-О-С-С-И-Е-Й!”

Літо-2015: як в окупованому Криму відпочивають українські й російські зірки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна