Клички вручили сестрі Стуса ключі від нової квартири. ОНОВЛЕНО

 

Брати Володимир та Віталій Клички вручили сестрі українського поета Василя Стуса, Марії, ключі від нової квартири. Про це повідомила у своєму “Твіттері” Оксана Зінов’єва, прес-секретар міського голови Києва Віталія Кличка.

Зінов’єва також розмістила фото, на якій Марія Стус разом із сім’єю та братами Кличками оглядають нову квартиру.
При цьому видно, що приміщення здавалося без оздоблення. Тобто перш ніж заселятися в квартиру, в ній ще потрібно зробити ремонт.

Нагадаємо, квартиру для родичів визначного українського поета купив Володимир Кличко. Який, до речі, сьогодні, 25 березня, відзначає 40-річчя.

ОНОВЛЕНО: Як повідомив у своєму “Фейсбуці” Віталій Кличко, ремонт у помешканні також буде зроблено коштом Володимира.

“«Може, тут поки все виглядає не так комфортно, але головне, що є стіни і дах над головою, а комфорт у найближчий час буде забезпечений», – сказав Володя. А Марія Семенівна подякувала і подарувала нам книжки Василя Стуса”, – написав мер Києва.

Сьогодні ранок почався приємно :). Вручили з Володимиром Klitschko ключі від нової трикімнатної квартири та показали нов…

Опубліковано Виталієм Кличком 25 березень 2016 р.

Як писала Новинарня, родина Василя Стуса мешкала на Донеччині. Після початку бойових дій на Донбасі Марії Стус, яка жила неподалік Донецького аеропорту, із сім’єю довелося виїхати до Києва.
Через брак коштів у столиці вони опинилися в дуже поганих житлових умовах, винаймаючи скромну квартиру.

Громадські активісти та Національна спілка письменників закликали владу “перечитати заповіт Василя Стуса” й допомогти його рідним. Але з’ясувалося, що пані Марія не має права на отримання житла від київської влади, бо не стоїть на черзі.

“У Києві існує велика проблема з житлом, в квартирній черзі перебуває більше 60 тисяч осіб – це інваліди, афганці, багатодітні родини. Юридично законних підстав видати квартиру пані Марії ми не маємо права”, – пояснив тоді мер Києва Віталій Кличко.

Він же повідомив, що разом із братом знайшов вихід із цієї ситуації: квартиру сестрі Стуса власним коштом придбав Володимир.

Як розповів міський голова, йдеться про трикімнатну квартиру у Святошинському районі, неподалік від скверу імені Стуса, відкритого торік за підтримки київської влади.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна