Помер диригент знаменитого хору Верьовки, який очолював колектив рівно 50 років

 

Сьогодні, 24 березня, на 82-му році життя помер Анатолій Авдієвський – багаторічний художній керівник Національного народного хору ім. Верьовки.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби колективу, в якому Авдієвський був також генеральним директором. Крім того, він очолював Національну всеукраїнську музичну спілку, був академіком Академії педагогічних наук України, членом Академії мистецтв України.

Хор Верьовки Анатолій Тимофійович Авдієвський очолив ще в 1966 році. Був його директором, художнім керівником, головним диригентом.
Нещодавно, 7 березня 2016 року, Авдієвський відсвяткував 50-річний ювілей на посаді головного диригента та художнього керівника Національного заслуженого академічного українського народного хору України ім. Г. Г. Верьовки.

У 1968 році Анатолій Авдієвський отримав Шевченківську премію (спільно з Григорієм Верьовкою) за створення концертних програм хору. У 2003 році його відзначили званням Героя України.
Інші нагороди та почесні звання диригента: Орден Ярослава Мудрого V ст. (2008); орден Жовтневої Революції (1986); орден Трудового червоного прапора (1974); заслужений діяч мистецтв України (1967); народний артист УРСР (1975); народний артист СРСР (1983); Державна премія СРСР (1978).

Українським парламентаріям Анатолій Авдієвський відомий також тим, що диригував хором Верьовки під час виконання гімну “Ще не вмерла Україна” на відкритті й закритті кожної сесії Верховної Ради.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна