Глава Держдепу США в Москві: тролінг і виснажливі переговори

 

У Москві закінчилася зустріч президента Росії Володимира Путіна з державним секретарем США Джоном Керрі, який перебуває в РФ із дводенним візитом.
Відомо, що однією з центральних тем обговорення була українська проблематика, ув’язнена Надія Савченко, виконання Мінських угод тощо.

Як передає російський “Інтерфакс”, зустріч тривала чотири години і проходила за закритими дверима. У розмові брали участь помічник російського президента Юрій Ушаков, глава МЗС Росії Сергій Лавров та посол США в Москві – колишній американський посол в Україні Джон Теффт.

Джон Керрі на початку зустрічі з Путіним у Кремлі заявив, що у Вашингтона є ідеї, які стосуються прогресу з врегулювання ситуації в Україні.

“У нас теж є певні ідеї, які стосуються, по-перше, як швидше досягти прогресу щодо України. Я знаю, ви з нетерпінням чекаєте можливості зайнятися іншими серйозними проблемами. І я з нетерпінням також чекаю можливості сьогодні серйозно поговорити про важливі питання, які стосуються просування вперед цією тематикою, з цих питань, а також подивитися, що ми могли б зробити, щоб відновити, зміцнити відносини між США і Росією шляхом демонстрації того, що ми серйозно разом можемо вирішувати серйозні проблеми”, – цитує главу Держдепу Керрі “РІА Новості”.

Перед тривалою розмовою Путін звернув увагу на те, що глава американської дипломатії сам виніс свої речі з літака, і припустив, що той у великому червоному портфелі привіз гроші, аби торгуватися з Росією.
У відповідь Джон Керрі пообіцяв президентові РФ показати, що у нього в портфелі, коли зустріч продовжиться віч-на-віч.

Перед тим відбулися глав дипломатичних відомств двох країн. Тут сторони теж відверто тролили одна одну.

Керрі привітав Сергія Лаврова з недавнім днем народження. “Я сподіваюся, що ця дата дасть тобі додаткову мудрість для проведення наших переговорів”, – сказав Джон Керрі, звертаючись до міністра закордонних справ РФ, якому виповнилося 66 років.

Лавров відповів: “Якщо мудрість вимірюється кількістю днів народжень, то мені тебе не наздогнати”.
У свою чергу 72-річний Керрі порадив Лаврову “поважати старших”.

Нагадаємо, напередодні Москву відвідав глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, який теж обговорював із російськими очільниками питання війни Росії проти України. Відомо, що Джон Керрі перетнувся з німецьким колегою в Москві й провів консультації.

Читайте також:
Реакція на вирок Савченко ЄС, США, ООН та інших міжнародних інституцій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна