В Італії почався найбільший в історії процес проти мафії

 

На півночі Італії 23 березня розпочався найбільший в історії судовий процес над мафією, в якому відповідачами є 147 осіб. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на ANSA.it.

Ідеться про суд над членами мафіозного угруповання “Ндрангета”, яке походить із Калабрії, але протягом десятиріч було активним на півночі країни.

Це угруповання, зокрема, брало участь у будівництві й операціях із нерухомістю на півночі Італії після руйнівних землетрусів 2012 року. Це принесло учасникам “Ндрангети” мільйонні прибутки.

Одним із відповідачів виступає чемпіон світу з футболу 2006 року в складі збірної Італії Вінченцо Яквінта, якого звинувачують у незаконному зберіганні зброї.

Також серед обвинувачуваних у процесі – політики, чиновники, представники бізнесу, журналісти, яких звинувачують у тому числі в організації убивств, відмиванні коштів, корупції й підкупі виборців.

Як зазначають італійські ЗМІ, попри те, що “Ндрангета” значно менш відома у світі, ніж сицилійська “Коза ностра”, насправді це мафіозне угруповання багатше й потужніше, а його вплив поширюється навіть на такі далекі країни, як Колумбія чи Австралія.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна