Конфісковані кошти Януковича підуть на озброєння армії, – Порошенко

 

Держконцерн “Укроборонпром” передав військовим у зону АТО партію бронетранспортерів БТР-4 і мінометів калібру 120-мм “Молот” виробництва київського заводу “Маяк”.
Передача зброї пройшла за участі президента України Петра Порошенка на території Харківського конструкторського бюро ім. Морозова, яке входить до складу концерну, повідомляє УНІАН.

За даними “Укроборонпрому”, БТР-4 оснащені німецькими двигунами Deutz і модернізовані за стандартами НАТО.

Як повідомив президент, для закупівлі новітнього озброєння для ЗСУ у 2016 році передбачено 11 мільярдів гривень.

“Значна частина з цих грошей має специфічне джерело покриття – так званий спецконфіскат, конфісковані кошти злочинців попередньої влади, які вони вкрали”, – сказав Порошенко

Він також наголосив, що ці гроші повинні “працювати на український народ і українську армію”.

“Тому ми чекаємо два важливих рішення від Верховної Ради – по заочному правосуддю злочинців, які втекли до Росії, і друге – щодо процедури спецконфіскації, щоб направити кошти для виробництва сучасного озброєння”, – наголосив президент.

“Я впевнений, що ті зусилля, які доклали Міноборони, Генштаб, “Укроборонпром”, уряд, приведуть в 2016 році до стрімкого підвищення обороноздатності країни”, – додав глава держави.

Він також особисто проїхався в кабіні згаданого БТР.

“Особисто випробував БТР-4, виготовлений фахівцями ХКБМ ім. О. Морозова. Ці красені-БТРи дуже чекають у військах”, – зазначається у Твіттері глави держави.

Окрім того, Порошенко також повідомив, що наступну, сьому хвилю мобілізації досі не оголошено завдяки збільшенню кількості охочих служити за контрактом.
За його словами збільшення мінімального рівня грошового забезпечення – до 7 тисяч гривень для солдатів за межами АТО й 11 тисяч на передньому краї АТО – “одразу різко підвищила кількість добровольців, охочих укласти контракт для служби в ЗСУ”
“Це дозволяє мені поки що не оголошувати мобілізацію, а після її оголошення вона буде суттєво скорочена – в три-чотири рази”, – додав президент.

За його словами, з 1 січня 2016 року надійшло майже 14 тисяч заяв від тих, хто хоче служити за контрактом.

“Це – якісно нова армія вмотивованих, підготовлених військових, більшість із них – із досвідом участі в АТО”, – наголосив Порошенко.

Як писала Новинарня, раніше міністр оборони Степан Полторак заявив, що анонсованої сьомої черги мобілізації до Збройних сил України в березні 2016 року не буде, бо в армію приходить достатня кількість контрактників.

Читайте також:
Чергової мобілізації може не бути, якщо набереться достатньо контрактників, – РНБО

Мобілізований Артем Чех: Армія закатала мій патріотизм у бетон

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна