#ТакIsJja. Українські футбольні звернулися до голландських, аби голосували за асоціацію

 

Українські футбольні вболівальники долучилися до кампанії #TakIsJa й записали оригінальне відеозвернення до фанатів із Нідерландів, попросивши їх підтримати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.
На відео хлопці й дівчата з України, вбрані у форму голландських клубів,  нідерландською та англійською мовами звертають увагу голландців на схожість футбольних клубів двох країн, а також спільні приємні враження.

Фанати вказали на те, що вболівальники амстердамського “Аякса” так само пишаються своїм столичним статусом, як і шанувальники київського “Динамо”.
Вболівальниця “Дніпра” знайшла схожість із ПСВ з Ейндховена, який називають “містом світла”. Спільне між фанатами “Шахтаря” й “Роди”, йдеться в ролику – це “вугільне серце”, адже обидва клуби базуються в шахтарських регіонах.
Як і вболівальники роттердамського “Фейєнорда”, шанувальники “Чорноморця” підтримують команду найбільшого портового міста. “Карпати” і “Утрехт”, зазначає львівська фанатка, поєднує сильний кубковий характер.

Харківський уболівальник у помаранчевій футболці збірної Голландії нагадав, як під час Євро-2012 фанати з Нідерландів створили неперевершену атмосферу в його місті і “поставили його на вуха своїм маршем”.

Як пише “Наше время“, українці викладають в інтернет короткі відеозвернення до голландців із хештегом #ТакIsJja. Таким чином вони закликають громадян Нідерландів прийти на референдум 6 квітня та віддати свій голос за асоціацію з Україною.

Ініціатором такого флешмобу став голландець Рууд Мейї. До квітня він планує зібрати принаймні 5 тисяч відеозвернень.

Посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба заявляв, що Україна поки що програє на голландському референдумі про асоціацію з ЄС, однак динаміка в цьому питанні позитивна, зазначив він.

Читайте також:
Референдум у Голландії:
кількість прибічників і противників Асоціації з Україною майже рівна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна