Доба в АТО: найменше обстрілів за останні кілька тижнів. ТРОЄ ПОРАНЕНИХ

 

Всього протягом минулої доби, 21 березня, зафіксовано 27 обстрілів позицій Збройних сил України. З них 21 – на Донецькому, 6 – на Маріупольському напрямку. На Луганському напрямку було спокійно.
Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 6:00.

“Після відносного затишшя та зменшення кількості обстрілів протягом дня, з настанням сутінок і до опівночі” бойовики, за словами речника штабу Сергія Жмурка, знову активізувались.

“Порушуючи існуючі Мінські угоди, російські наймити обстріляли позиції ЗСУ поблизу Луганського та опорний пункт “Зеніт” на околицях Авдіївки з мінометів калібру 82 мм та випустили при цьому 4 міни.
По опорних пунктах українських бійців поблизу Зайцевого, Майорська та Авдіївки бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів, а по захисниках Мар’їнки – зі стрілецької зброї.
Опівночі обстріли позицій ЗСУ припинились”, – ідеться у звіті.

Варто зазначити, що 27 обстрілів за добу – порівняно найменший показник за тривалий час, після загострення ситуації під Авдіївкою. Зокрема, 15 лютого НЗФ обстрілювали українські позиції 79 разів. А 19 березня, коли йшлося про відносне “затишшя” у зв’язку з приїздом інспекторів ОБСЄ, ішлося про 32 обстріли.

ОНОВЛЕНО. У зоні проведення АТО за минулу добу дістало поранень троє військовослужбовців Збройних сил України – унаслідок підриву БМП-2 на фугасі, загиблих немає.

Читайте також:
“Нас в АТО ніби не існує, але штаб іноді нарізає цікаві задачі”,
– волонтер про “правосеків” на фронті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна