Російським спецназівцям продовжили арешт до 19 травня. Адвокат так і не знайшовся

 

Голосіївський райсуд Києва продовжив арешт спецназівцям головного розвідувального управління генштабу ЗС Росії Євгену Єрофеєву і Олександру Александрову до 19 травня 2016 року.
Таке рішення суд прийняв за клопотанням прокуратури на засіданні в понеділок, 21 березня, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Захисник Александрова Валентин Рибін, який вступив у справу замість зниклого адвоката Юрія Грабовського, попросив у суду час до 11 квітня для ознайомлення з матеріалами справи, а до цієї дати у спецназівців закінчувався термін утримання рід вартою.

Наступне засідання у цій справі відбудеться 5 квітня. У зв’язку з цим суд попросив Рибіна оперативніше знайомитися з матеріалами.

Адвокат Єрофеєва Оксана Соколовська наполягала на тому, що у вигляді запобіжного заходу слід обрати домашній арешт.

Попередні рази суд у справі Єрофеєва й Александрова переносили через загрозу нападу на конвой та зникнення на початку березня адвоката Юрія Грабовського.

Грабовський досі так і не знайшовся. Сьогодні, 21 березня, головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу припустив, що Грабовський перебуває в Україні, оскільки його документи виявлено за місцем попереднього перебування.
Матіос зазначив, що 5 березня Грабовський виїхав до Одеси, де відпочивав в ресторані зі своїми знайомими, пішов звідти на “небажану зустріч” і не повернувся.
Прокуратура встановила особу чоловіка, який 5 березня зняв усі гроші з банківської картки Грабовського. Також відомо, що адвоката насильно доставили до Києва, де вилучили гроші з його сейфа за місцем роботи.
Затриманий правоохоронцями причетний до викрадення отримав від злочинців гроші і виїхав до Єгипту, звідки розміщував фотографії на сторінках Грабовського в соцмережах, створюючи ілюзію, що адвокат перебуває на курорті.
Чоловіка затримали після повернення з Єгипту, у нього вилучено підроблені документи українських спецслужб.

Вважається, що українська сторона зволікає з продовженням суду у справі спецназівців ГРУ ГШ РФ до винесення вироку Надії Савченко в Росії, яку, ймовірно, можуть обміняти на терористів Єрофеєва й Александрова.

Нагадаємо, що, 16 травня 2015 року сили АТО затримали в зоні бойових дій в Луганській області двох російських спецпризначенців – капітана Євгена Єрофєєва і сержанта Олександра Александрова.
Під час допиту Єрофєєв зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 осіб, до складу якої входив Александров. Внаслідок нападу цієї групи під Щастям Луганської області загинув військовослужбовець ЗСУ Вадим Пугачов.

Наприкінці серпня 2015 року досудове розслідування стосовно Єрофєєва і Александрова було завершено. Російські ГРУшники обвинувачуються у вчиненні низки злочинів, зокрема, у веденні агресивної війни, створенні терористичної групи, терактах.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна