Мешканцю Чернігівщини, завербованому ФСБ РФ, інкримінують державну зраду

 

Служба безпеки України затримала мешканця одного з населених пунктів Чернігівської області, який за завданням спецслужб Росії збирав інформацію про розташування українських блокпостів, озброєння та кількість особового складу прикордонних частин, інформує прес-центр СБУ.

Чоловік, перебуваючи в РФ, був звинувачений у порушенні правил перебування на території Росії, після чого під загрозою депортації його завербувала Федеральна служба безпеки.

“Виконуючи завдання російських кураторів, агент здійснив приховану відеозйомку прикордонного контрольного посту, будівель, кількох інженерних об’єктів, особового складу військовослужбовців та транспорту Чернігівського прикордонного загону”, – зазначають в українській спецслужбі. Чоловік визнав це на камеру СБУ.

Отриману інформацію зловмисник мав передати представникам російських спецслужб під час чергової поїздки до РФ.

Затриманому оголошено про підозру за ч. 1 ст. 111 (“державна зрада” – карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Читайте також:
На Луганщині СБУ викрила майора МВС у роботі на російську спецслужбу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна