Довіра росіян до Путіна потроху повертається до рівня “докримської”

Росіяни за останній рік стали менше довіряти президенту Володимиру Путіну. Рейтинги довіри поступово повертаються до “докримських”.
Про це повідомляє телеканал “Дождь” із посиланням на останнє дослідження “Левада-центру”.

За підрахунками російських соціологів, зараз повністю довіряють Путіну 21% росіян (проти 26% роком раніше). “Швидше довіряють” – 52% (рік тому – 57%), не довіряють – 14% (ця цифра за рік не змінилася).

Таким чином, кількість росіян, які висловилися за довіру президенту РФ, у сумі зменшилася за рік на 10%.

Третина респондентів не можуть сказати про Путіна “нічого поганого”. Кількість тих, хто відносяться до президента РФ із “захопленням”, зменшилася з 10 до 8%.
Водночас, кількість росіян з “нейтральним або байдужим” ставленням до Путіна збільшилася з 10 до 15%.
“Настороженим і вичікувальним” назвали своє ставлення 8% опитаних (роком раніше – 5%).

Серед тих громадян РФ, кому не подобається Путін, 17% вважають, що він пов’язаний з корумпованими політиками, ще 17% вважають, що президент “пов’язаний із великим капіталом”. 11% вважають, що президенту “чужі інтереси народу”, 6% кажуть, що Путін не справляється з керівництвом країною.

Водночас, згідно з опитуванням, 65% росіян хотіли б переобрання Путіна на новий президентський термін. Рік тому так висловлювалися 57% опитаних.
При цьому 22% в березні 2016 року хотіли б бачити на посаді президента іншу людину, тоді як у лютому-2015 так висловлювалися більше росіян – 25%.

Найбільше зростання рейтингу Путіна – з 64 до 86% – припало, за даними соціологів, на весну 2014 року, коли Росія окупувала Крим. У жовтні 2015 року соціологи наводили цифру у 89,9% і пояснювали цей рекордний показник початком військової операції РФ в Сирії.

Читайте також:
Росіяни трохи “розлюбили” Путіна. Із 86 до 81%

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.