У жахливій автобусній аварії в Каталонії постраждали двоє українських студентів, – МЗС

 

Внаслідок аварії автобуса в іспанському муніципалітеті Фрежинальс (Каталонія) сьогодні, 20 березня, загинули 14 осіб та кілька десятків отримали поранення. Серед постраждалих – двоє громадян України.
Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Сьогодні приблизно о 06.00 під час слідування із фестивалю у Валенсії до Барселони в провінції Тарагона потрапив у ДТП один з 5 автобусів, які перевозили студентів”, – ідеться в повідомленні.

“За попередньою інформацією, отримали поранення та доставлені до лікарні міста Тортоса двоє громадян України. Одна з них перебуває у важкому стані, проте, за інформацією лікарів, загрози життю наших співвітчизників немає”,  – зазначили в МЗС.

За додатковою інформацією можна звертатися на телефони цілодобової “гарячої лінії” Департаменту консульської служби МЗС України +38 044 238 16 57, +38 044 238 17 77.

Як інформує El Mundo, автобус прямував із Валенсії після тамтешнього народного гуляння “Лас Фальяс”. До Барселони, столиці Каталонії, поверталися студент з 13 країн, які навчаються переважно в Університеті Барселони за програмою обміну ЄС Erasmus.
Зокрема в автобусі перебували громадяни Швейцарії, Норвегії, Великої Британії, Туреччини, України та мешканці Барселони, загалом 56 осіб. Вік більшості студентів – від 22 до 29 років.

Автобус зіткнувся з легковим автомобілем. Як сказав міністр внутрішніх справ Каталонії Жорді Жане, розслідування встановить всі подробиці аварії, проте за першими ознаками причиною є “людська помилка”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна