Розвідка розповіла, як ЗС Росії планують DDoSити наші сайти на Донбасі та компрометувати ОБСЄ

 

Головне управління розвідки Міноборони України встановило факти підготовки масштабних інформаційних провокацій та інтернет-диверсій російськими офіцерами Центру інформаційного протиборства, що базується в Новочеркаську (Ростовська область РФ) і відноситься до Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ.

“З метою обмеження доступу населення тимчасово окупованих територій Сходу України до українських ЗМІ, представлених в мережі інтернет, у Донецьк [із Росії] доставлено потужний програмно-апаратний комплекс, призначений для проведення розподілених кібератак типу “відмова в обслуговуванні” (DDoS)”, – повідомили сьогодні в ГУР МО.

Українські розвідники мають дані, що за проведення актів “кібертероризму” проти інформаційного простору України безпосередньо відповідає “начальник отдела информационной изоляции района боевых действий полковник Федченко Сергей Николаевич”, полковник збройних сил Росії.

Також у зведенні Головного управління розвідки за 20 березня зазначено, що російським командуванням організовано інформаційну кампанію щодо дискредитації співробітників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ – з огляду на зростання впливу ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

“Планом одного з інформаційних заходів передбачається штучно створити збій у постачанні води для населення тимчасово окупованих територій Луганської області, щоб покласти відповідальність на співробітників Місії ОБСЄ за ігнорування гуманітарних проблем”, – ідеться в повідомленні ГУР МО.

За організацію акції з дискредитації ОБСЄ та поширення інформації через луганські інтернет-медіа безпосередньо відповідає старший офіцер “отдела военно-гражданского взаимодействия майор Федин Дмитрий Владимирович” – також кадровий військовий ЗС РФ.

Читайте також:
Щоб навколо ДФС і надалі було спокійно,
українська сторона пропонує місії ОБСС присилати свій патруль щодня

ГУР: Комісія ЗС Росії на Донбасі шукає,
хто зливає дані про кадрових офіцерів РФ в арміях “ДНР/ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна