Серед загиблих пасажирів літака FlyDubai у Ростові-на-Дону – вісім українців. ЇХНІ ІМЕНА

 

Внаслідок катастрофи літака авіакомпанії FlyDubai у Ростові-на-Дону в ніч на 19 березня загинуло восьмеро громадян України. Про це повідомили УНІАН у Генеральному консульстві України в Ростові-на-Дону.

“За останніми даними, внаслідок аварії загинуло вісім громадян України, така остання інформації прийшла від екстрених служб”, – сказав співрозмовник агентства.

ОНОВЛЕНО. Громадяни України: Цегельська Світлана, 1985 р.н; Цегельський Павло, 1975 р.н., Цегельський Данило, 2011 р.н.; Андрєєва Жанна, 1991 р.н., Соміна Валентина, 1948 р.н.; Федянін Володимир, 1980 р.н.; Кравченко Тетяна, 1965 р.н.; Сергєєва Анна, 1990 р.н.

Як зазначено на сайті авіакомпанії FlyDubai у “Фейсбуці”, серед 55 пасажирів були 44 росіянина, двоє громадян Індії, один – Узбекистану.

Літак Boeing 738 авіакомпанії FlyDubai виконував рейс FZ981 із Дубая (найбільшого міста Об’єднаних Арабських Еміратів) до Ростова-на-Дону і розбився під час заходу на посадку в аеропорту “Ростов-на-Дону”. Всі 55 пасажирів загинули, включаючи 33 жінок, 18 чоловіків і чотирьох дітей; загинули також сім членів екіпажу.

У технічних службах аеропорту повідомили, що на час посадки літака рейсу 981 був сильний вітер, пориви якого досягали 30 метрів на секунду.

picssr.com

За даними FlyDubai, літак, який вилетів із Дубая о 18:20 за Гринвічем (20:20 за Києвом і 21:20 за Москвою), мав приземлитися у Ростові-на-Дону о 22:40 за Гринвічем (00:20 за Києвом). Перед катастрофою екіпаж робив три спроби посадити літак. Трагедія сталася о 03:42 за московським часом.

Стало відомо, що інший літак – Sukhoi Superjet 100-95B авіакомпанії “Аерофлот”, який у ніч на 19 березня виконував рейс із Москви, – три рази намагався приземлитися в аеропорту Ростова в період між першим заходом на посадку Boeing 737-800 FlyDubai та його аварією, але в результаті лайнер “Аерофлота” сів в аеропорту Краснодара, повідомляється на сайті Flightradar24.
Аналогічна ситуація сталася у ніч на 19 березня з літаком Czech Airlines, що летів із Праги: він повинен був здійснити посадку в аеропорту Ростова-на-Дону, але його також прийняли в Краснодарі. Літак Turkish Airlines, який повинен був сісти в Ростові, повернувся в аеропорт вильоту.

Натомість FlyDubai вирішили садити в Ростові. У результаті літак “повністю зруйнувався при на самому початку злітно-посадкової смуги”, констатував начальник Південного регіонального центру МНС Росії Ігор Одер.

На місці катастрофи в Ростові-на-Дону виявлено одну “чорну скриньку”. Про це повідомили у Слідчому комітеті РФ.

“Незважаючи на погодні умови, що склалися, триває активна фаза огляду місця події. Слідчими Головного слідчого управління СК Росії ведеться робота зі збору останків загиблих пасажирів, після чого вони будуть направлені на ідентифікацію та проведення судово-медичної і генетичної експертиз. Також триває пошук бортових самописців, один з яких на цей момент вже виявлено”, – йдеться в повідомленні.

На місці катастрофи літака "Боїнг-727" "ФлайДубай" у Ростові

На місці катастрофи літака “Боїнг-727” “ФлайДубай” у Ростові

МНС Росії опублікувало список пасажирів і членів екіпажу літака Boeing 737-800 авіакомпанії FlyDubai, який розбився в аеропорту Ростова-на-Дону.
Загалом у списку загиблих 55 пасажирів і 7 членів екіпажу.

Пасажири:

Аллен Лариса

Андрєєва Жанна

Бєлякова Ельвіра

Беспечнов Віктор

Бевзюк Вікторія

Бевзюк Марина

Безгласна Юлія

Безгласний Сергій

Болгова Галина

Божко Олександр

Божко Ольга

Березіна Аліна

Чеботарьов Костянтин

Чеботарьова Світлана

Чернов Дмитро

Чернова Олена

Чистяков Кирило

Чистяков Олег

Чистякова Вікторія

Федянін Володимир

Гамов Валерій

Гончарова Людмила

Каліберда Олена

Каліберда Сергій

Караванцева Олеся

Карпенко Ірина

Карпенко Микола

Анжу Катервель Айяпан

Клименко Ольга

Копосов Павло

Копосова Анастасія

Копосова Дар’я

Копосова Людмила

Кравченко Тетяна

Лобода Раїса

Маяченкова Ольга

Мохон Саям

Негодаєва Інна

Осипова Ганна

Пакус Галина

Пакус Ігор

Шантсін Олексій

Шантсіна Ірина

Шпильченко Микола

Соміна Валентина

Шершиєва Анна

Тарасенко Наталія

Шехельська Світлана

Шехельський Данило

Шехельський Павло

Веремеєвська Наталія

Веремеєвський Олександр

Веремеєвський Віталій

Воронова Валентина

Шевед Лариса

Члени екіпажу:

Сократоус Аристос

Алава Крус Алехандро

Курбело Каро Хав’єр Алехандро

Аудрус Максим

Конфаїт Алекс Домінік Йорам

Делакрус Лаура Патрисія

Назирдінова Жульдуз

Читайте також:
Оригінальна перевірка багажу МАУ на безпеку в єгипетському аеропорту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна