Міністр оборони скасував поточний тендер щодо турнікетів для ЗСУ через низьку якість

 

Міністр оборони Степан Полторак прийняв рішення скасувати поточний тендер із закупівлі для Збройних сил України кровоспинних джгутів-турнікетів та провести новий тендер відповідно до підсилених вимог якості. Про це в соцмережі повідомив Офіс реформ при Міноборони.

Міністр зазначив, що компромісу по якості бути не може, і що життя українських бійців є найвищим приоритетом, зазначає Офіс реформ.

За інформацією ОР МОУ, вимоги, які були висунуті постачальникам турнікетів, передбачали індивідуальне погодження ними характеристик із Державною службою з лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я України.
Такий підхід відповідає законодавству України, але він не гарантує тих властивостей, які потрібні Збройним силам, особливо в процесі виконання бойових завдань.

Тому Офіс реформ МОУ та великі волонтерські організації розробили відповідні рекомендації щодо проведення нового тендеру.
До роботи активно залучилися “Народний тил”, Всеукраїнське об’єднання “Патріот”, “Ініціатива Е+”, ГО “Армія СОС”, “Повернись живим”, медики з досвідом АТО та інструктори з тактичної медицини.

“Всі вони створили експертну раду, яка протягом двох тижнів має, спільно з Міністерством оборони відпрацювати медико-технічні вимоги, методику тестування взірців та процедури контролю якості.

“Сподіваємось, що на основі цієї роботи МОУ запровадить якісний алгоритм закупівель. Останнє слово щодо якості критичних для українського війська медичних засобів, ліків, препаратів та обладнання має залишатися виключно за Міністерством оборони – за умови прозорості та контролю з боку громадянського суспільства”, – зазначає прес-служба Офісу реформ.

Наразі ОР МОУ дякує міністру Степанові Полтораку “за принципову позицію у важливих питаннях, відкритість та готовність співпрацювати із громадянським суспільством”.

Читайте також:
Старт Комітету реформ Міноборони й ЗСУ:
перехід до активної фази реформування армії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна