Поліція затримала гаданого організатора кривавих терактів у Парижі

 

У ході спецоперації в Брюсселі затримано передбачуваного організатора паризьких терактів – Абдеслама Салаха.

За даними бельгійської газети DH, поліція виявила його в ході спецрейду, проведеного в брюссельському кварталі Моленбек. При затриманні терорист був поранений у ногу. Повідомляється, що Абдеслама Салаха відвезли до лікарні на машині швидкої допомоги.

Правоохоронним органам вдалося вийти на слід Абдеслама після того, як у квартирі, де 15 березня проводився спецрейд, були виявлені відбитки його пальців. Тоді в ході операції в перестрілці був убитий передбачуваний спільник Абдеслама Мохамед Белькаїд, який відкрив вогонь і поранив чотирьох поліцейських.

Як повідомила бельгійська прокуратура, Белькаїді також розшукувався бельгійською та французькою поліцією за підозрою в причетності до терористичних актів в Парижі. 35-річний громадянин Алжиру використовував псевдо Самір Бузід і значився в списку розшукуваних під цим ім’ям з грудня 2015 року.
Тоді слідству стало відомо, що Бузід перевів гроші з Брюсселя на банківський рахунок однієї з учасниць теракту в Парижі, вбитої через п’ять днів після вибухів.

Нагадаємо, масові теракти сталися в Парижі увечері 13 листопада 2015 року. Відповідальність за них незабаром взяли бойовики “Ісламської держави”. Групи бойовиків практично одночасно влаштували вибухи смертників поблизу двох входів на стадіон “Стад де Франс” під час футбольного матчу Франція-Німеччина. Також терористи захопили заручників у театрі “Батаклан” під час рок-концерту, інша група напала на кілька ресторанів. Унаслідок всіх атак загинули 130 осіб, близько 300 отримали поранення.

Читайте також:
СБУ затримала в Одесі членів диверсійної групи “ЛНР”, які планували теракти

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна