Корбан називав Шевцова “сепаратистом і ворогом” ще торік влітку. Куди дивилася влада?

 

Дніпропетровський бізнесмен Геннадій Корбан ще влітку 2015-го називав Антона Шевцова “сепаратистом і ворогом Української держави”. Це випливає із допису Корбана у “Фейсбуці” від 22 липня 2015 року.

Тоді Корбан балотувався в народні депутати України по чернігівському округу №205, а Шевцов був начальником міського відділу міліції Чернігова та, за словами Корбана, очолював службу безпеки конкурента Корбана на виборах Сергія Березенка – колишнього голови Державного управління справами, близького до президента Порошенка, який зрештою став народним депутатом та увійшов до БПП.

Тепер Корбан перебуває під домашнім арештом, а Шевцова затримали працівники СБУ при спробі втекти до Москви “в рамках відкритого кримінального провадження за ознаками злочину, пов’язаного з діяльністю, що шкодить національним інтересам держави” та державною зразою.

Кандидат у народні депутати Геннадій Корбан писав у соцмережі 22 липня 2015 року: “За два місяці перебування в Чернігові я нарешті зрозумів, хто тут головний. Це не глава СБУ, це не прокурор області і навіть не губернатор Кулич. І звичайно ж, не мер Чернігова Соколов. Все це начальство – ніхто й ніщо в порівнянні з Антоном Шевцовим.

Цей непримітний на перший погляд чоловік є начальником міськвідділу Чернігова. Ще три тижні тому він очолював службу безпеки виборчого штабу завгоспа президента (Березенка – “Н”). А до цього працював у правоохоронних органах міста Севастополя – якраз в момент здачі Криму.
Це саме він вартував і перешкоджав затриманню злочинців із чорної “Тойоти”, набитої грішми, зброєю й списками, за якими купували виборців по 205-му округу. Однак Шевцов не виявив жодного порушення”.

“У мене взагалі про нього багато цікавої інформації, а поки лише дрібна деталь – він перебуває в теплих дружніх відносинах з членами партії “Єдина Росія”.
Я беру на себе відповідальність оголосити цю людину сепаратистом і ворогом української держави й вимагаю усунути його з посади та передати в руки закону”, – заявляв Корбан.

Крім того, агенція УНІАН, яка на виборах 2015 року підтримувала Геннадія Корбана, наводила свідчення колишніх працівників штабу Березенка, які свідчили, що керівник міського відділу УВС Чернігова Антон Шевцов брав участь у підкупі виборців на користь провладного кандидата Сергія Березенка.

За два месяца пребывания в Чернигове я наконец-то понял, кто здесь – главный. Это не глава СБУ, это не прокурор области …

Опубліковано Gennady Korban 22 липня 2015 р.

Нагадаємо, голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе задовольнила рапорт про відставку Антона Шевцова з посади начальника управління Нацполіції у Вінницькій області 15 березня. Того ж дня він купив квиток до Москви, але ввечері перед датою вильоту був затриманий СБУ.
Перед цим Деканоїдзе підписала наказ про відсторонення Шевцова від виконання посадових обов’язків у зв’язку з необхідністю проведення перевірки “за нововиявленими обставинами”.

Антон Шевцов – виходець із Севастополя – був призначений на посаду керівника вінницької поліції 28 січня 2016 року. Через три тижні після призначення низка громадських активістів звинуватили нового начальника поліції в сепаратизмі і проросійських поглядах, посилаючись на вміст сторінки Шевцова в соцмережах і акаунтів членів його сім’ї.
Інтернет-користувачі розмістили скріни з акаунта керівника обласної поліції, де фігурує спільна фотографія Шевцова з боксером і депутатом Держдуми РФ Миколою Валуєвим, який відвідував Крим під час так званого “референдуму”, організованого Росією, знімок із георгіївською стрічкою на параді в Криму та фото його дітей біля військового авто з російськими номерами.

Антон Шевцов на параді в Криму з георгіївською стрічкою

10 березня у Вінниці відбулися протестні акції з вимогою відставки Шевцова. Їх учасники палили шини біля будівлі обласного главку поліції та перекривали рух на трасі міжнародного значення Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський.
Керівництво Нацполіції викликало Антона Шевцова до Києва для пояснень та повідомляло про проведення службового розслідування щодо керівника вінницького обласного УНПУ.
Було також зазначено, що на даний час Шевцов ще не пройшов атестацію в нову поліцію.

 

Як відомо, 31 жовтня 2015 року СБУ й Генпрокуратура затримали лідера “УКРОПу” Геннадія Корбана та почали операцію з розслідування його діяльності на посаді заступника голови Дніпропетровської обласної держадміністрації в 2014-2015 роках. Корбана підозрюють в організації злочинної групи, яка викрадала людей, та в розкраданні мільйонів гривень, зібраних на допомогу АТО.
У ГПУ пізніше продемонстрували папери, які нібито свідчать про те, що народні депутати групи “УКРОП” отримують доплати від Корбана. Крім того, у Корбана виявили схеми рейдерських захоплень підприємств.
15 березня 2016 року Дніпровський районний суд Києва змінив запобіжний захід Геннадію Корбану з утримання під вартою на домашній арешт (без носіння електронного браслета) за місцем проживання – у Дніпропетровську. Згідно з попереднім рішенням суду, арешт триватиме до 15 квітня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна