Суд заочно заарештував голову Нацбанку часів Януковича

 

Печерський районний суд Києва заочно заарештував колишнього главу Національного банку часів Януковича Ігоря Соркіна.
Про це йдеться в ухвалі суду від 1 березня, передають “Українські новини“.

Повідомляється, що Генеральна прокуратура розслідує кримінальну справу за фактами незаконного заволодіння посадовими особами НБУ і “Реал-банку” коштами Національного банку у вигляді стабілізаційного кредиту на загальну суму близько 787,3 млн. гривень.

Крім того, Соркін підозрюється в заволодінні за попередньою змовою зі службовими особами НБУ, “Брокбізнесбанку” і ПАТ “Аграрний фонд” коштами ВАТ “Аграрний фонд” на суму понад 2 млрд. гривень.

7 вересня 2015 року Генпрокуратура винесла повідомлення про підозру Соркіну в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

У жовтні 2015 року суд заарештував два машиномісця, які належать колишньому голові Нацбанку.

З огляду на той факт, що Соркін оголошений в міжнародний розшук, суд вважає за доцільне обрати щодо нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Для довідки. Уродженець Донецька Ігор Соркін обіймав посаду глави НБУ з січня 2013 року по 24 лютого 2014 року.

Читайте також:
Азаров запропонував себе на посаду прем’єр-міністра України замість Яценюка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна