Порошенко передав у Європарламент “список Савченко” для впровадження санкцій проти гнобителів Надії

 

Президент Петро Порошенко в Брюсселі зустрівся з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем та передав йому проект санкційного списку осіб, які фабрикували в Росії справу проти незаконно ув’язненої Надії Савченко. Про це повідомляє прес-служба Банкової.

У розмові з Мартіном Шульцем глава держави привітав розвиток міжпарламентського співробітництва Україна – ЄС та висловив вдячність за проведення днів України в Європейському парламенті.

Впродовж зустрічі співрозмовники скоординували позицію щодо лібералізації  безвізового режиму для України, а також обговорили позиції щодо виконання Мінських домовленостей.

Порошенко звернувся до президента Європарламенту із закликом посилити тиск на Росію для забезпечення негайного звільнення Надії Савченко й інших українців, незаконно утримуваних в російських в’язницях.

“Петро Порошенко передав Мартіну Шульцу санкційні пропозицій України проти осіб, які фабрикували справу проти Надії Савченко. Глава держави наголосив на необхідності збереження санкцій ЄС щодо Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей”, – зазначено в повідомленні прес-служби президента.

Читайте також:
У Європарламенті створили “список Савченко” за аналогією
з “Магнітським” на чолі з Путіним

Мартін Шульц запевнив у готовності Європарламенту підтримати рішення про запровадження безвізового режиму для українців у  цьому році.

У свою чергу Порошенко наголосив, що в українському парламенті є більшість для ухвалення подальших євроінтеграційних законів.

Президент також запросив Мартіна Шульца відвідати Україну та взяти участь у заходах з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, оголошення вироку у справі Надії Савченко в Донецькому міському суді Ростовської області РФ призначено на 21-22 березня. Прокуратура за надуманими обвинуваченнями вимагає присудити українці 23 роки позбавлення волі.

Читайте також:
Брюссель: Україна зробила всі потрібні кроки для безвізового режиму.
Фінальне рішення – 10 червня

Обама телефоном особисто закликав Путіна звільнити Надію Савченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна