До других роковин референдуму в Криму відкрили пам’ятник окупанту, який ґвалтує кота

 

До другої річниці референдуму про статус Криму вчора в Бахчисараї, у приватному парку “Крим в мініатюрі на долоні”, відкрили неоднозначний пам’ятник “Ввічливі люди” на честь окупаційних російських військ.

На сайті парку зазначено, що таким чином установа привітала кримчан із другою річницею “вступу в Російську Федерацію”.

На церемонії відкриття пам’ятника директор парку Віктор Жиленко заявив: Завдяки «ввічливим людям» події весни 2014 року пройшли без кровопролиття”. Даною скульптурною композицією він висловив свою подяку російським військовим.

З цієї нагоди директор парку влаштував день відкритих дверей для жителів району та міста Бахчисарай.

У свою чергу колишній мер міста Костянтин Рубаненко сказав, що “задумка цього пам’ятника була ще два роки тому, але тільки зараз змогли втілити цю ідею в життя”.

Багато з тих, хто побачив фото статуї, був вражений недолугим та недвозначним виглядом композиції. Пам’ятник зображує російського солдата в повному екіпіруванні, який тримає на рівні свого паху кота, повернутого задом.
У соцмережах композицію назвали “Котолюб”, “Збоченець, який ґвалтує кота”, “Гідроцефал-зоофіл” тощо.

На запитання городян про те, чому пам’ятник встановлений саме в парку мініатюр, Віктор Жиленко прокоментував: “Для розміщення пам’ятника в місті треба було б зібрати багато документів, на що пішов би ще не один рік, а на своїй території ми можемо встановлювати все що хочемо”.

Читайте також:
Новонародженим малюкам у Криму виписують повістки до армії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна