Бірюков: Уперше за 24 роки з лав ЗСУ вигнали генерала Генштабу з ганьбою, “пішовнахергеть”

 

Юрій Бірюков
підприємець, волонтер, засновник волонтерського фонду “Крила Фенікса”,
радник президента України, помічник міністра оборони,
голова миколаївської обласної організації Блоку Порошенка

Оповідь про генерала і Жмеринку (FB)

Міністр оборони України Степан Тимофійович Полторак і заступник начальника Генерального штабу Володимир Миколайович Хижий. Генерал армії і генерал-лейтенант. Обидва назавжди увійдуть в історію Збройних сил України. З різних причин, з різних приводів. Але надзвичайно унікальний (поки) привід – один генерал звільнив іншого генерала нах. Не відправив на пенсію, не просто “за станом здоров’я”, а з формулюванням “за систематичне невиконання умов контракту”, тобто пішовнахергеть, якщо простими словами.

Це перший генерал за всю історію ВСУ звільнений “з ганьбою”! Перший за 24 роки! І не останній.

Наказ відбувся 18 лютого. 20 лютого генерал-лейтенант Хижий був виключений зі списків військової частини.

Що робить він наступним кроком? 23 лютого Хижий виписався з Києва і прописався, тільки не іржати, в Жмеринці. Навіщо генералу в Жмеринку? Ну ось нахріна генералу прописуватися в Жмеринці? Ні, нічого поганого про Жмеринку я не кажу, відмінне місто. Але навіщо ось так, ось таким ось чином?

А зроблено це для того, що 29 лютого Хижий подає до Вінницького адміністративного суду позовну заяву проти Міністерства оборони України. Вимагає зняти з нього стягнення, поновити на посаді, виплатити ніштяки, і взагалі. Зняти стягнення, ага…

За Сватове зняти, похрін на те, що там б/к (боєкомплект) лежав горами чорті-як, і тільки завдяки провидінню саме місто залишилося відносно цілим, а могло б і…

За навчання ССО в Хмельницькому зняти, і похрін на те, що тоді через недолугості облажалися перед американцями й судомно виселяли ракетників із казарм “у поля”.

За 53-тю бригаду зняти, і похрін на те, що заступник начальника Генерального штабу, який відповідав за тил і озброєння ЗСУ за два роки не зміг налагодити контроль над тиловими службами бригад.
І вибачитися. Зрозуміти і пробачити … Нуні*уясобі, так?

Володимире Миколайовичу, я точно знаю, що ви читатимете цей пост. Так ось – це пост- “меседж” (тут я так у повітрі пальцями роблю): ситуація на контролі у страшно-подумати-кого, так що дайте спокій суддям. Не світить…




Читайте також:
Міністр оборони оголосив покарання штабним воєначальникам, винним у бунті 53-ї бригади

Варто зауважити, що в червні 2015 року йшлося про те, що генерал-лейтенант Хижий, який працював заступником начальника Генерального штабу ЗСУ, розглядався у перших рядах тих, хто підпадає під люстрацію. “В інтернеті не складно знайти інформацію про те, що його свого часу пов’язували зі зловживаннями при закупівлі неякісного палива для військових”, – зазначав канал “24”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна